Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI kızılay recep tayyip erdoğan operasyon başbakan binali yıldırım

CHP’li Basmacı: Emeklilikte Yaş Engeli Kaldırılmalıdır

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Emeklilikte yaş haddini bekleyen vatandaşların durumunu verdiği yazılı soru önergesiyle meclis gündemine taşıdı. 

EMEKLİLİKTE YAŞ ENGELİ KALDIRILMALIDIR

Melike Basmacı, “Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar yıllardır hükümetten bir iyileştirme ve düzenleme bekliyor, insanlar prim süreleri dolduktan sonra yaş engelini aşabilmek için yıllarca daha çalışmak zorunda kalıyor bu uygulama çok yanlıştır. Ayrıca 8 Eylül 1999 dan sonra emekli olan ve düşük maaş alanlar için eşitleme yapılması gerektiğini sık sık dile getiriyoruz, ancak hükümet tarafından gerçek anlamda yapılan hiçbir uygulama yoktur. Emeklilerde uygulanan, emekli olunan yıllara göre farklılık gösteren maaş ödenmesi hiç adil olmamakla birlikte 8 Eylül 1999 yılı sonrası emekli olanlara yapılan büyük adaletsizliktir. Bir an önce emeklilerin maaş farkı eşitlenmelidir.” dedi.

"AKP HÜKÜMETİ EMEKLİLERİ SEVMİYOR"

Emeklilerin büyük geçim sıkıntısı içerisinde olduğunu geçinmekte zorlandıklarını dile getiren Melike Basmacı, “emeklilere sunulan maaşlar hiç insanı değil eğer ek iş yapmazlarsa 800 TL ye kadar inen rakamlarla geçinebilmek pek de mümkün görülmüyor. AKP hükümeti emeklileri sevmiyor. Yıllarca primlerini ödeyen insanlar emekli olabilmek için bir de yaşı beklemek zorunda bırakıldı, insanların bu durumdaki kayıplarını kim ödeyecek?” dedi.

Ayrıca emeklilikte yaşı bekleyen vatandaşlar sağlıktan da yararlanamadığını belirten Basmacı,  “Bu emeklilere yapılan büyük haksızlıktır. AKP emekliler için bir an önce elini taşın altına koymalıdır”. Dedi

İşte Melike Basmacının Jülide Sarıeroğluna yönelttiği sorular;

1)    2018 yılı itibariyle pirimi dolmuş olmasına rağmen emekli olmak için yaş bekleyen kaç kişi vardır?

2)    Emeklilikte yaşa takılanlar için bir düzenleme yapılması planlanmakta mıdır? Ne zaman ve ne gibi iyileştirmeler yapılacaktır?
3)    Emeklilerin maaşlarının düzenlenmesi için yapılacak biz düzenleme var mıdır?
4)    Uzun süredir gündemde olan ancak gerçek manada bir adım atılmayan 2000 den önce emekli olanlar ile 2000 sonrası emekli olanlar arasında bulunan maaş farkı eşitlemesi yapılacak mıdır? Ne zaman yapılacaktır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.