CHP’li Beko: Eczane Teknisyenlerinin Aşı Olmasının Önündeki Engelleri Kaldırın!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Eczane Teknisyenlerinin öncelikli risk grubunda olmalarına rağmen henüz aşı olamadıkları için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP’li Beko, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplaması istemiyle ile verdiği önergesinde Sağlık Bakanlığının açıkladığı öncelikli risk grubunda yer alan Eczane Teknisyenlerinin kendileri ile ilgili olmayan bürokratik engeller nedeniyle, henüz aşı olamadıklarının vurgulandığını ve bunun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini kaydetti. Beko, “Halk sağlığı alanında yurttaşlarımıza, sahada en çok katkı veren bu meslek grubuna karşı yapılan ayrımcılık; kariyerlerinin tümünü Cumhuriyet kurumlarına borçlu olanların; cumhuriyet değerlerine karşı tutumunun bir yansıması olarak karşımıza çıkmaktadır. Sağlık alanının; insan olmaktan kaynaklanan temel ve eşit uygulamalar dışında atılacak adımlarla yönetilmesi, halk sağlığını tehdit etmenin ötesinde yurttaşlar arasında yarattığı ayrımcı tutumla aynı zamanda hukuksuzdur da. Aylardır yurttaşlarımız için çalışan sağlık emekçilerinin bu mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gereklidir” açıklamalarında bulundu.

Beko bürokratik engeller nedeniyle, henüz aşı olamayan Eczane Teknisyenleri için Meclis’e sunduğu soru önergesinde şu soruları yöneltti;
1. Halk sağlığı alanında yurttaşlarımıza, sahada en çok katkı veren Eczane Teknisyenlerine karşı yapılan bu ayrımcılığın sebebi nedir? Niçin bu grup henüz aşılanmamıştır?
2. Eczane teknisyenlerinin aşılanmasına ne zaman başlanacaktır?  
3. Bu meslek grubu içinde yer alanların son üyesinin aşılanması için öngörülen en son tarih nedir?
4. Öncelikli aşılanması gerekenler arasında yer alan bu gruptaki emekçilerin aşılanmasının önüne engel çıkarılmasının gerekçesi; aşının, öncelikli olarak siyasal iktidarda yer alan parti üyelerine yapılıyor olması mıdır?
5. Sağlık emekçileri arasında iş barışını tehdit eden bu uygulamadan sorumlu olanlar hakkında açılmış bir soruşturma var mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.