Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan cumhurbaşkanı erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE terörist akbank türkiye

CHP’li Bingöl: Bunun Adı Terör Rejimi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, AK Parti’nin Türkiye’de bir “terör rejimi” kurduğunu savunarak, “Kendisine muhalif olan herkesi terörist ilan eden bir parti ve zihniyet en büyük terör üreticisidir” dedi.

Bingöl, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de insan haklarına yönelik AK Parti’nin “saldırılarının” her geçen gün arttığını belirtti. İktidarı ülkede despot bir rejim kurmakla suçlayan Bingöl, şunları kaydetti:

“AKP daha dün ‘akil adam’ olarak ülkede terörü bitireceğiz diye görevlendirdiği 78’liler Vakfı sözcüsü Celalettin Can’ı terörden tutukladı. Halkevleri eş başkanı dahil olmak üzere çok sayıda kişi gözaltına alındı. Sosyal medyada AKP aleyhinde en demokratik hakkı kullananlar gözaltına alınmakta ve tutuklanmaktadır. Bunun adı terör rejimidir. Kendisine muhalif olan herkesi terörist ilan eden bir parti ve zihniyet en büyük terör üreticisidir. Kadim bir sözdür; herkesi korkutmaya çalışanlar, herkesten daha fazla korkuyorlardır. AKP korkuyor. Korkmakta haklılar çünkü son seçimlerine gidiyorlar. O yüzden kendisine muhalif herkesi korkutarak, sindirerek seçime gitmek istiyorlar. Bu korkuları akıllarını esir almış durumda. Kendilerinden bile korkar hale geldiler.”

Açıklamasında, usta şair Nazım Hikmet’in “Korkuyorlar” şiirine yer veren Bingöl, “Hiç kimse korkmasın, ne derlerse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar korkacaklar. Bu yüzden herkese saldıracaklar ama Türkiye’nin özgür, eşit, demokratik bir ülke olmasını asla engelleyemeyecekler” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.