Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

CHP’li Bingöl: Seçimlere Hazırlanamamak Gibi Sıkıntımız Yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Biz 94 yıllık bir partiyiz dolayısıyla seçimler, erken de olsa, baskın da olsa, zamanında da olsa en hazırlıklı parti CHP. Bizim ciddi, parti militanı ruhuyla harekete eden bir örgüt yapımız var. O nedenle seçimlere hazırlanamamak gibi sıkıntımız yok” dedi.

Bingöl, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, AK Parti iktidarının “baskıcı tutumu, korku üzerine kurulu yönetim anlayışı” ve sonrasında OHAL ile insan hakları ihlallerinin olağanüstü boyutlara ulaştığını savundu. Türkiye aleyhine tespitler içeren uluslarası raporların da üzüntü verici olduğunu ifade eden Bingöl, “Çok şükür ki dün bir seçim kararı alındı. Umut ediyoruz ki halkımız, bu 16 yıllık ve OHAL uygulamalarıyla iyice pekişen hukuksuzluklara son verecek. Halkımız, bu gidişe mutlaka ‘dur’ diyecek. Biz alanlardayız, sokaklardayız, bunu çok net bir şekilde görüyoruz. Zaten ‘asla erken seçim olmayacak’, ‘erken seçimi dillendirenler vatan hainidir’ sözlerinin üzerine, daha bu söylemler kurumadan bir baskın seçim kararı almak, bu aceleciliğin arkasında başka bir takım temel sorunların olduğunu, kaygının olduğunu açıkça gösteriyor” dedi.

Bingöl, “24 Haziran seçimleri, Türkiye’yi yeniden huzura kavuşturacak bir seçim olacaktır. 24 Haziran seçimi bu iktidarın sonu olacaktır ve CHP’yi iktidara taşıyacaktır” diye konuştu.

“CHP’NİN ÇIKARACAĞI ADAY MUTLAKA KAZANACAK”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bingöl, “Biz 94 yıllık bir partiyiz dolayısıyla seçimler, erken de olsa, baskın da olsa, zamanında da olsa en hazırlıklı parti CHP. Bizim ciddi, parti militanı ruhuyla harekete eden bir örgüt yapımız var. O nedenle seçimlere hazırlanamamak gibi sıkıntımız yok” dedi.

Bingöl, “Bir büyük iddiadan söz ediyorum; CHP’nin çıkaracağı aday mutlaka kazanacak. Çok açık düşünceye sahip olan ve bu şekilde davranan bir cumhurbaşkanı olacaktır. Halkın CHP’ye yönelimi, vatandaşların değişik araçlarla bize ulaşarak düşüncelerini çok net bir şekilde ifade etmeleri, hele hele birçoğunun geçmişte CHP’ye mesafeli vatandaşlardan olması kesinlikle bizim çıkaracağımız adayın mutlaka cumhurbaşkanı olacağını gösteriyor. Ve o cumhurbaşkanı tarafsız, edeceği yeminin arkasında duran, parlamenter demokratik sistemin yeniden işler hale gelmesi için çalışan bir cumhurbaşkanı olacaktır” diye konuştu.

Bingöl, seçime yönelik, diğer siyasi partilerle de kısa bir zaman dilimi içinde randevular alınarak görüşüleceğini kaydetti.

“SEÇİMLER İKİNCİ TURA KALIRSA YENİDEN SINAV TARİHLERİYLE OYNANACAK MI?”

Erken seçim nedeniyle üniversitelere giriş sınav tarihinin değiştirilmesiyle ise milyonlarca öğrencinin ve ailenin mağdur edildiğini ifade eden Bingöl, “Seçimler ola ki ikinci tura kalırsa peki yeniden sınav tarihleriyle oynanacak mı? Ne olacak o çocukların hali? Milyonlarca genç ve ailesi mutlaka bunun hesabını sormalıdır” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.