Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

CHP’li Bingöl’den Kurultay Öncesi Provokasyon Uyarısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Kurultayımızın herhangi bir şekilde sağlıksız bir ortama sürüklenmesini isteyenler olabilir. Bazı provokatif girişimlerde bulunmak isteyenler olabilir ama buna asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP’nin hafta sonu yapılacak 36. Olağan Kurultayı ile ilgili, kurultayın yapılacağı Ankara (Arena) Spor Salonu’nda basın mensuplarına bilgi verdi. Salonun orta bölümünde sadece delegelerin olacağını belirten Bingöl, konukların ise tribünlerden kurultayı izleyeceğini belirtti. Basın için de salonda özel bir yer ayrıldı.

BERBEROĞLU’NA “PARTİ MECLİSİ ONUR ÜYELİĞİ”

Bingöl, örgütlerden gelen talep doğrultusunda tutuklu İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu için “özgürlük kampanyası” başlatılacağını ve ilk imzaların da yarın kurultay salonunda alınacağını ifade etti. Bingöl ayrıca Berberoğlu’nun “Parti Meclisi Onur Üyesi” olması için kurultayda önerge verileceğini belirtti.

“PROVOKATİF GİRİŞİMLERDE BULUNMAK İSTEYENLER OLABİLİR”

Kurultayın “çok sakin bir ortamda geçeceğini umut ettiğini” söyleyen Bingöl, “Genel başkanlığa aday adayı arkadaşlarımız var, çalışmalarını sürdürüyorlar ve divana yapılacak başvurularla da bu adaylıklar netleşecek. Kurultayımızın herhangi bir şekilde sağlıksız bir ortama sürüklenmesini isteyenler olabilir. Bazı provokatif girişimlerde bulunmak isteyenler olabilir ama buna asla müsaade etmeyeceğiz. Partimizin kongre sürecinden itibaren hayata geçirdiği demokrasi kültürü kurultayımızda da hayat bulacak. Genel Başkan adayları, Parti Meclisi adayları, Yüksek Disiplin Kurulu adayları özgürce başvurularını yapacaklar ve adaylıkları bin 266 kurultay delegemizin özgür iradesiyle sonuçlanacak. 36. Olağan Kurultayımız tüm diğer kurultaylarda olduğu gibi son derece içerikli, nitelikli, sonuç alıcı Türkiye’nin önümüzdeki dönemlerde CHP iktidarının önünü açacağı bir kurultay olarak gerçekleşecek” diye konuştu.

GENEL BAŞKAN ADAYLARI KONUŞMA YAPACAK

Gazetecilerin sorularını da yanıtlana Bingöl, kurultayda Divan Başkanı olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in önerileceğini belirtti. Bingöl, yeterli imzaya ulaşarak genel başkan adayı olan isimlerin de kurultayda konuşma yapma haklarının olacağının altını çizdi.

YÖNETİM İÇİN REKOR BAŞVURU BEKLENİYOR

Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği için çok sayıda başvurunun olacağını öngördüklerini ifade eden Bingöl, “Bu da CHP’ye olan ilginin, CHP’nin iktidar yolunda olduğunun çok net göstergelerinden bir tanesi. Geçmiş yıllarda 450 civarında PM için başvuru gerçekleşiyordu ama bu sayı sanırım çokça geçilmiş olacak” dedi.

“HİÇBİR ARKADAŞIMIZA EN UFAK BİR BASKI YAPILMAMIŞTIR”

Bingöl, genel başkanlığa adaylığını açıklayan, Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin “genel merkez tarafından delegelere baskı yapılıyor” iddiasıyla ilgili ise “Ben Muharrem Beyle görüştüm, zaman zaman da görüşüyorum. Bizim milletvekili arkadaşımız, yakın çalışma arkadaşımız. Bir defa ‘ben isim zikretmedim’ dedi. Bizim kurultay delegelerimiz seçilerek geldi. ‘Seçilen arkadaşlarımıza baskı yapılıyor’ denmesi bence kurultay delegesi arkadaşlarımıza yapılacak bir haksızlıktır. Hiçbir arkadaşımıza en ufak bir baskı yapılmamıştır, bunun tek somut örneği yoktur ama aday adayı arkadaşlarımızın ya da onları destekleyenlerin kurultay delegeleri ile temasa geçmeleri, onlarla görüşmeleri, aday adaylarının kendilerini ifade etmeleri kadar doğal bir şey olamaz” diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU’NUN HİÇBİR DELEGE İLE, İL BAŞKANI İLE TEK BİR GÖRÜŞMESİ OLMADI”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bundan önceki kurultaylarda olduğu gibi hiçbir delege ile hiçbir il başkanı ile bu konuda tek bir görüşmesinin olmadığını belirten Bingöl, “Bize gelince, biz genel merkezde MYK üyeleriyiz, ben örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısıyım. Benim il, ilçe başkanlarıyla görüşmem kadar doğal ne olabilir. İl, ilçe başkanlarımızın sorunu olduğunda ilk etapta başvurduğu insanlardan birisiyim ama ben ve diğer arkadaşlarımın hiçbir kurultay delegesini özel olarak arayarak, çağırarak, mesaj atarak yönlendirme gibi bir tek örneği yoktur. Siyasettir, farklı bir algı yaratmak için arkadaşlarımız yönlendiriliyor olabilir” dedi.

ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ

Kurultay için hazırlanan bazı etkinliklerin ise iptal edildiğini belirten Bingöl, “Kritik bir süreçten geçiyoruz. Şehitlerimizin olduğu ortamda, kurultaya coşku katacak etkinliklerin tamamını iptal ettik. Böyle bir dönemde canlı performanslarla, folklor gösterileriyle kurultayımızı coşkulu ve heyecanlı bir hale dönüştürmemiz mümkün değil” diye konuştu. Bingöl, kurultay için hazırlanan şarkının da kullanılmayacağını kaydederken, kurultayda ciddi bir kalabalık beklediklerini ifade etti.

KILIÇDAROĞLU PLATFORMDAN SELAMLAYACAK

“Adalet ve Cesaret” temalı kurultay için, tribünlerde Türk bayrakları ile Kılıçdaroğlu’nun portresinin yer aldığı mavi flamalar yan yana dizildi. Salonda, adalet, hukuk ve barış temalı afişler asılırken, Kılıçdaroğlu’nun yürüyerek, tüm salonu selamlayacağı platform da oluşturuldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.