Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

CHP’li Böke: Her 5 Gençten Biri İşsiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, “15- 24 yaş arası genç nüfusta işsizlik oranı 1,7 puanlık artış ile yüzde 19,4’e yükseldi. Bu, çalışma çağındaki her 5 gençten biri işsiz demek” dedi.
 
Böke, işsizlik verilerine ilişkin yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:
 
“Bugün açıklanan 2016 yılı Haziran dönemi işgücü istatistikleri, işsizliğin yine çift hanelere ulaştığını gösterdi. İşsizlik yükseliyor. Türkiye’nin işsiz sayısı, resmi rakamlara göre 2016 yılı Haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 247 bin kişi artarak 3 milyon 127 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,6 puanlık artış ile  yüzde 10,2’ye ulaştı. Resmi rakamlara göre bile, Türkiye’nin artık kronikleşen yapışkan bir işsizlik sorunu yaşadığı ortada. Aynı zamanda TÜİK verileri, kritik bir gerçeği daha ortaya koyuyor. İstatistiki olarak işsiz kategorisinde sayılmayan, ancak iş bulursa çalışmaya hazır, ancak bu ekonomik düzen sebebiyle umudunu kaybetmiş olanlar da dahil edildiğinde gerçek işsizlik oranının yüzde 18.1’e ulaştığı ortaya çıkıyor.
 
İşsizlik AKP’nin kötü ekonomi yönetiminin sonucudur.
 
“Türkiye’de Genç Nüfusun Yüzde 30’u Hem İşsiz, Hem Okula Gitmiyor”
 
Verilerin gösterdiği bir başka kritik gelişme genç işsizliğindeki çok büyük artış. 15- 24 yaş arası genç nüfusta işsizlik oranı 1,7 puanlık artış ile yüzde 19,4’e yükseldi. Bu, çalışma çağındaki her 5 gençten biri işsiz demek. Öte yandan OECD verileri, Türkiye’deki genç nüfus içinde, her 3 gençten birinin ‘çalışmayan, eğitim ve öğrenim görmeyen’ durumda olduğunu gösteriyor. Yani Türkiye’de genç nüfusun yüzde 30’u hem işsiz, hem okula gitmiyor hem de staj vb. gibi bir çabanın da içinde değil.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.