Öne Çıkanlar çin galatasaray MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank beşiktaş chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

CHP’li Böke: Tek Adam Rejimine Karşı Duranların Mücadelesine Engel Olamayacaksınız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Selin Sayek Böke, “Ne yaparsanız yapın tek adam rejimine karşı duranların mücadelesine ve demokrasiye engel olamayacaksınız. ‘Türkiye’ diyen, ‘cumhuriyet’ diyen, ‘bizi fakirleştiren, ayrıştıran, tehdit eden bu düzen değişmeli’ diyen herkes mutlaka ‘hayır’ diyecek” açıklamasında bulundu.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından MYK gündemine ilişkin basına açıklamalarda bulunan Böke, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un, “Suikastlar, canlı bombalar devam edebilir. Referandumda ‘evet’ oyundan sonra bu terör örgütlerinin sesi çıkmayacak hale gelirler” şeklindeki açıklamalarının tarihe kara bir sayfa olarak geçeceğini ifade etti. Bu sözlerin hem itiraf hem de bir tehdit olduğunu belirten Böke, “İtiraftır, çünkü bir hükümet sözcüsü terör örgütlerine hükümetin göz yumduğunu açıkça söylemiştir. Bu cümle tehdittir, çünkü ‘eğer evet derseniz terör bitecek ama hayır derseniz terör sürecek’ demektir. Bu, AKP’nin ne ilk itirafı ne de ilk tehdidi” dedi.

“Her Seçim Dönemi Terör Sopası”

AK Parti’nin vatandaşı terörle tehdit etmek gibi bir alışkanlığı olduğunu kaydeden Böke, 7 Haziran seçimlerinin hemen ertesinde Türkiye’nin kaosa sürüklendiğini, 1 Kasım seçimlerinin ardından da terörün sona ermediğini, artarak devam ettiğini belirtti.

Böke, “Şimdi aynı nakaratı bir daha dinliyoruz, ‘bu da yetmez rejimini değiştirirseniz terör biter’ diyorlar. Hiç kusura bakmayın, siz her seçim dönemi bu sopayı neden sallıyorsunuz ve terör neden bitmiyor diye sorarlar. Terör sizin için çözülecek bir sorun değil de siyaseten kullanılacak bir araç mıdır? Bu asla geçiştirilebilecek bir konu değil, AKP hükümeti, sözcüsünün bu sözlerinin anlamını mutlaka açıklamalıdır aksi halde bugünkü terörün kaynağı konusunda bu hükümet zan altında kalır. Bir hükümetin en temel görevi vatandaşının can ve mal güvenliğini sağlamak, terörü ortadan kaldırmaktır. Tehdit etmeyin görevinizi yapın, 80 milyonun can güvenliğini sağlamaktan sorumlusunuz, tehdit etmekten değil” diye konuştu.

“Dostlar Alışverişte Görsün Paketleri…”

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan teşvik programlarını da eleştiren Böke, “Arka arkaya paket açıklama ihtiyacının olması hem iş yapılmıyor olmasından hem de yapılanların işe yaramıyor olmasından kaynaklanıyor. Siyasi istikrarsızlık, hukuksuzluk, terör ve güvensizlik devam ettiği sürece bu paketler ve Merkez Bankası hiçbir soruna çare olamaz. Hepimize düşen görev bu siyasi istikrarsızlığı, bu hukuksuzluğu, bu demokrasi yoksunluğunu bir an evvel düzeltmek ve Türkiye’nin, 80 milyonun ortak sorununa çare olmaktır. Bugün yaşıyor olduğumuz sorunları, ne Merkez Bankası ne de allayıp pullayıp tekrar tekrar masaya getirdiğiniz ‘dostlar alışverişte görsün’ paketleri kurtaramaz. Sorun siyasidir, çözüm de siyasette olmak zorundadır. Sorun demokrasi eksikliğidir, çözüm de demokrasinin güçlenmesi olmak zorundadır. Türkiye ekonomisinin ihtiyacı çok belli, huzur, güven, güvenlik, demokrasi, birlikte yaşama kültürünü geliştirecek bir değişim gerekiyor. Rejim değişikliği dayatmasıyla statükoyu ve vesayeti derinleştirecek adımlardan uzak işler yapmak gerekiyor” dedi.

 “Hiçbir Tehdide Pabuç Bırakmayacağız”

Böke, referandum sürecine gidilirken daha ilk haftada, “hayır” diyeceğini açıklayan kişi ve kurumlara baskıların başladığını ifade ederken, “AKP’nin ilk referandum stratejisinin korku ve tehdit olduğu açıkça görülüyor” dedi. Türkiye Kamu-Sen’e yapılan saldırıya işaret eden Böke, şöyle devam etti:
“Rejim değişikliğine ‘hayır’ diyenlere, cumhuriyete sahip çıkanlara, ‘milletin egemenliği sarayın egemenliğinden kıymetlidir’ diyenlere, saraya teslimiyete ‘hayır’ diyenlere ister hükümet yandaşları tarafından isterse hükümetin cesaretlendikleri tarafından gelebilecek hiçbir tehdide pabuç bırakmayacağız. Ne yaparsanız yapın, tek adam rejimine karşı duranların mücadelesine ve demokrasiye engel olamayacaksınız. Mutlaka demokrasi kazanacak. ‘Türkiye’ diyen, ‘cumhuriyet’ diyen, ‘bizi fakirleştiren, ayrıştıran, tehdit eden bu düzen değişmeli’ diyen herkes mutlaka ‘hayır’ diyecek.”

“Kazandığı Milyonları Saraya Bağlı Olanlar”

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Böke, sosyal medyada bazı futbolcu ve ünlülerin başlattığı ‘evet’ kampanyasına ilişkin, “Ekmeğini taştan çıkarmak zorunda kalan milyonlar var Türkiye’de. Onlar kendi yarınları için ‘hayır’ diyecekler. Ama belli ki kendi kazandığı milyonlar ancak sarayın vesayetine bağlı olanlar, Türkiye’yi yok etmek pahasına ‘evet’ demeyi göze almışlar” değerlendirmesini yaptı.

Böke, “Başbakan Binali Yıldırım CHP’yi kastederek ‘kendi ikballerini düşünüyorlar’ dedi. İkbaliniz konusunda bir endişeniz var mı?” sorusuna ise, “AKP’nin kendi ikbaliyle ilgili endişesi her adımdan belli olduğu için burada çok açık bir kendini ifade ve itiraf yaşanmış bir kez daha. AKP’nin huyudur itiraf eder, tehdit eder. Bizim Türkiye’nin geleceği için tek bir kaygımız, görevimiz var, yeni bir saray vesayeti kurmak isteyenler karşı demokratik güçleri güçlendirmek. Hiçbir endişemiz yok, biliyoruz ki bu topraklardan sadece birlikte yaşama kültürü ve demokrasi çıkar” yanıtını verdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.