Öne Çıkanlar AİLE gündem özeti Melatonin hormonu Kuru Gürültü Covid19 Medikal Aile Terapisi nedir CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli

CHP’li Budak: 15 Tummuz'u Kutuplaştırma Aracı Yapmak Demokrasiye İhanettir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, “Darbe girişimine hep beraber direndik. Hainler tüm milleti, Türk demokrasisini hedef almıştır. Millet bir bütün olarak darbe girişimine karşı durmuştur. Şimdi tüm bunları yok sayıp, darbe girişiminden bir yıl sonra 15 Temmuz’u kutuplaştırma aracı olarak kullanmaya çalışmak, millete ihanettir, demokrasiye ihanettir” dedi.

15 Temmuz Darbe Girişiminin bir partiye, bir kişiye değil; millete, demokrasiye yapılmış bir saldırı olduğunu belirten CHP’li Budak, iktidarın bunu siyaseten kullanmaya çalıştığını söyledi. 15 Temmuz'un birinci yıl dönümü için hazırlanan programlara ve etkinliklere bakıldığında, yalnızca iktidarın bakış açısı, dili ve hassasiyetlerinin var olduğuna dikkat çeken Budak, ifadelerine şöyle devam etti:

"AKP Genel Başkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da öfke yüklü dilleriyle kutuplaştırmaya, ayrıştırmaya devam ediyor. Demokrasi destanı böyle mi olur? Şehitler böyle mi anılır? Şehitler, gaziler sadece bir partinin şehitleri midir? TBMM bombalanırken, tüm partilerden milletvekilleri oradaydı. CHP’li milletvekilleri de oradaydı. Darbe girişimine hep beraber direndik.  Hainler tüm milleti, Türk demokrasisini hedef almıştır. Millet bir bütün olarak darbe girişimine karşı durmuştur. Şimdi tüm bunları yok sayıp, darbe girişiminden bir yıl sonra 15 Temmuz’u kutuplaştırma aracı olarak kullanmaya çalışmak, millete ihanettir, demokrasiye ihanettir.” 

Afiş Eleştirisi: Hainlerden Çok Şanlı Askerimiz  ve TSK Hedef Alınıyor

Budak yaptığı açıklamada, 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümü için programlanan etkinlikler ve hazırlanan afişlerin kamuoyunda rahatsızlık yarattığına dikkat çekerek şunları kaydetti:

“15 Temmuz hain darbe girişimini Türk askeri değil, asker üniforması giymiş hainler, alçaklar yapmıştır. Bu ayrıntıya dikkat edilmeden, askerlerin hedef alınması, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ağır bir saldırıdır. Balyoz, Ergenekon gibi kumpas davalarla ağır bir darbe yiyen TSK, FETÖ unsurlarının en üst noktalara taşınması ve ardından gelen 15 Temmuz hain darbe girişimiyle çok daha sıkıntılı bir sürece girmiştir. Bu tabloda AKP iktidarının büyük sorumluluğu var. Tüm bunlar ortadayken, 15 Temmuz için hazırlanan afişlerde, hainlerden çok şanlı askerimiz ve TSK’yı hedef alınıyor.”

"Millet Güvenceyle Değil Hür İradesiyle Yürüdü"

Cumhurbaşkanı Rece Tayyip Erdoğan’ın Adalet Yürüyüşü’ne yönelik “Hükümetin güvencesiyle yürüdüler” sözlerine de tepki gösteren Budak, “AKP Genel Başkanı milyonların sesini duymamış, milleti anlayamamıştır. Anlayamadığı için de ‘Hükümetin güvencesiyle yürüdüler’ diyebilmektedir. Milletimiz birilerinin güvencesiyle değil, çok zor koşullarda kendi hür iradeleriyle hem de bedel ödemeyi göze alarak adalet için, demokrasi için yürümüştür. Milleti tehdit eden, anayasal hakkı lütuf olarak gören bir anlayış, demokrasiden nasibini almamış bir anlayıştır” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.