Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank

CHP’li Budak: 9 Temmuz’da Milyonlarla ‘Adalet’ Diye Haykıracağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, “9 Temmuz'da milyonlarla tek yürek tek ses adalet diye haykıracağız. 9 Temmuz bir son değildir. Gerçek adalet ve demokrasiye ulaşıncaya kadar mücadele sürecek” dedi.

CHP’li Budak, yaptığı açıklamada, Adalet Yürüyüşü' ne toplumun her kesiminden katılımların sürdüğünü belirtti. Yapılan araştırmalarda toplumun büyük çoğunluğunun yargıya güvenmediği sonucuna ulaşıldığına dikkat çeken Budak, şu açıklamalarda bulundu:

“Adalet Yürüyüşü, ülkedeki adalet sorunundan kaynaklanmıştır. AKP hükümetleri döneminde yargı sistemi bir yandan 'Kumpas' davalar, bir yandan da keyfi uygulamalar nedeniyle büyük bir çöküş yaşamıştır. Yargıya duyulan güven ciddi şekilde erozyona uğramıştır. Toplumun yüzde 70'inden fazlası yargı sistemine güvenmiyor. Kimse kendini güvende hissetmiyor. Bunun sorumlusu 15 yıldır ülkeyi yöneten AKP hükümetleridir. O nedenle Adalet Yürüyüşü her geçen gün büyüdü, büyüyor. 80 yaşında ablamız bizi yol kenarında Türk Bayrağı ile karşılayıp 'Yürüyemiyorum ama gönlüm sizinle' diye sesleniyorsa, iktidar sahiplerinin sözleri beyhudedir. Millet adalet arıyor. İşçisi, köylüsü, esnafı, tüccarı, öğretmeni, mühendisi, emeklisi, işsizi bu yürüyüşün içinde. Herkesin tek dileği adalet ve huzur. Adalet Yürüyüşü herkese güvenli bir gelecek için güçlü bir adımdır."

“Bu Yürüyüş Milletin Yürüyüşüdür İçinde Milletimiz Vardır”

Adalet Yürüyüşü' ne yönelik AK Partililerin tepkilerini “millete saygısızlık” olarak niteleyen Budak, Adalet Yürüyüşü' ne vatandaşların Türkiye'nin dört bir yanından gelerek katıldığını belirterek, ifadelerini şöyle sonlandırdı:

“İktidar sahipleri, milletin sesini duymamakta, kilometrelerce uzayan konvoyları görmemekte ısrar ediyor. Hala Adalet Yürüyüşü' ne katılanlara akla ziyan açıklamalarla saldırmaya devam ediyorlar. Bu yürüyüş milletin yürüyüşüdür. İçinde milletimiz vardır. Değişik görüşlerden siyasi partiler, vakıflar, dernekler, sanatçılar bu yürüyüşün bir parçası oldu, olmaya devam ediyor. Kimsenin milletimize saygısızlık etmek haddi değildir. Millete 'gaflet' suçlaması yapanlar önce aynaya baksınlar. Milyonların adalet haykırışını dünya duydu, iktidar sahipleri duymadı, duymak istemiyor. Asıl gaflet budur. 9 Temmuz'da milyonlarla tek yürek tek ses adalet diye haykıracağız. 9 Temmuz bir son değildir. Gerçek adalet ve demokrasiye ulaşıncaya kadar mücadele sürecek.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.