Öne Çıkanlar chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi Yeşim Arı Kimdir Doğuş Balbay

CHP’li Budak: Adalet Yürüyüşü Yaşanabilir Bir Türkiye İçin

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Can ve mal güvenliğinin teminatı adalet ve demokrasidir. Adalet Yürüyüşü yaşanabilir bir Türkiye için atılmış çok önemli bir adımdır” dedi.

CHP‘li Budak, AK Parti hükümetlerinin uzun süredir hukuku rafa kaldırdığını, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve OHAL ile birlikte Türkiye'nin nefes alınamaz bir noktaya sürüklendiğini belirterek, “Can ve mal güvenliğinin teminatı adalet ve demokrasidir. Adalet Yürüyüşü yaşanabilir bir Türkiye için atılmış çok önemli bir adımdır” dedi.

Budak, Adalet Yürüyüşü' nde 19. güne gelindiğini ve toplumun ilgisinin her geçen gün arttığını kaydetti. AK Parti hükümetlerinin uzun bir süredir hukuk devleti ilkesini görmezden geldiğini, keyfi uygulamalar ve hukuksuz yargılamalarla toplumun geniş kesimlerini mağdur ettiğini vurgulayan Budak, ifadelerine şöyle devam etti:

“Türkiye'de çok uzun bir süredir hukuk rafa kaldırılmış durumdadır. 15 Temmuz'a gelinen süreçte de bu hukuksuzlukların payı vardır. Hukukun işlediği, şeffaf ve denetlenebilir bir yapılanma yerine kapalı devre oluşumlar tercih edildiği için Türkiye 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşadı. Bu yapılara geçit veren ve 15 Temmuz'da Gazi Meclis'in bombalanmasını önleyemeyen AKP, 20 Temmuz'da OHAL'i ilan ederek, hukuku, demokrasiyi tamamen rafa kaldırdığını tescilledi.

“Türkiye Nefes Alınamaz Bir Noktaya Geldi”

Türkiye hukuk ve demokrasiden uzaklaştığı için sorunlar, sıkıntılar büyüyor. Türkiye nefes alınamaz bir noktaya geldi ve kimsenin can ve mal güvenliği kalmadı. Can ve mal güvenliğinin olmadığı yerde yatırım olmaz, iş olmaz, aş, olmaz, huzur olmaz. Can ve mal güvenliğini sağlayacak olan hukuk ve demokrasidir. Ne yazık ki karşımızda, bu yaşananlardan ders almayı başaran bir iktidar yok. Tam tersine demokratik hakkını hukuk içinde kullanan insanlara hukuksuz şekilde saldırılıyor. Toplum ayrıştırılıyor. Adalet Yürüyüşü, devletin çöküşünün önlenmesi, herkesin anayasal sınırlar içinde özgürce yaşaması için çok önemli bir fırsattır. İçinde yaşamaktan herkesin mutlu olacağı bir Türkiye'nin inşası için çok önemli bir fırsattır. İnsanlarımızın ilgisi ve desteği de bu umudu büyütüyor.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.