Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan babacan Çukurova Demirspor Kulübü Başkanı Kamil Aslan Arap 13 Aralık 2023 Çarşamba Gündemi Çin Borsalarında İşlem Gören İnovasyon Şirketi Sayısı

CHP’li Budak: Halk Borç Altında Ezilirken Güçlü Türkiye Olmaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, ekonomik dengelerde büyük bir bozulma yaşandığını, işsizliğin, enflasyonun rekor düzeylere geldiğini belirterek, “Ekonomide dengeler bozulurken, sanayici, üretici, esnaf, halk borç altında ezilirken güçlü Türkiye olmaz. Türkiye asli gündeminden uzak kaldıkça fatura büyüyor” dedi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ile birlikte Kayseri Mimar Sinan OSB’de sanayici ve çalışanları ziyaret etti. Ekonominin tüm alanlarında ve ekonomik göstergelerde bozulmaların arttığını kaydeden Budak, Hükümet’in önlem almak yerine, referandum amaçlı günü kurtarmaya dönük adımlar attığını, bunun da sorunları daha da ağırlaştırdığını vurguladı.  Budak, “Ekonomik dengeler bozuluyor. İşsizlik yüzde 12.1 ile rekor kırıyor. Tüketici enflasyon Şubat ayında yüzde 10.13 ile çift haneli seviyelere çıktı. Turizmde gerileme sürüyor. OSB’lerde üretim zar zor sürüyor ama pazar konusunda sıkıntı var. İç talep çok düşmüş, ihracata bakıyorlar ama orada da sıkıntılar var. ‘Sözde müjdeler’ esnafın, KOBİ’lerin  çarklarını döndürmüyor.  Ama bunların hiçbiri Hükümetin gündeminde yok. Varsa yoksa tek adam rejimi. Gündem ekonomiye dönmediği için de fatura daha da büyüyor.  Esnafımız, sanayicimiz, üreticimiz, yurttaşlarımız borç içinde boğulurken, tarım, sanayi, turizm gerilerken güçlü Türkiye olmaz” dedi.
 
“Kimin Bekası?”
 
Rejim değişikliğinin, “olağanüstü gelişmeler olacak, beka sorunu var” gibi açıklamalarla dayatıldığına dikkat çeken Budak, ancak Anayasa değişikliklerinin bir çok maddesinin 2 yıl sonra yürürlüğe girmesinin öngörüldüğünü vurguladı. Budak, “Rejim değişikliğini izah edemedikleri için ‘beka sorunu, olağanüstü koşullar var’ diyorlar. Türkiye’nin bekasıyla 18 yaşında milletvekilliğinin ne ilgisi var? Beka sorunu milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkarılmasıyla mı çözülecek? Ayrıca rejim değişikliğinin büyük bölümü 2019’da yürürlüğe girecek. Türkiye’nin beka sorunu 2 yıl bekleyecek, ondan sonra mı çözülecek? Her yönüyle tutarsız ve çelişkilerle dolu açıklamalar yapılıyor. Dert Türkiye olsaydı, Türkiye’nin acil çözüm bekleyen sorunları için adım atılırdı. Demek ki dert Türkiye değil. Beka sorunu da Türkiye’nin değil, birilerinin kişisel beka sorunu. Tablo budur.  Asıl beka sorunu, bu ucube rejim değişikliği geçerse ortaya çıkar. Türkiye, hukukun ve demokrasinin rafa kalktığı, her şeyin tek kişinin iki dudağı arasında sıkıştığı, nefes alınamaz bir noktaya sürüklenir” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.