Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö abd tüik tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

CHP’li Budak: “İntiharların Altında Ekonomik Sorunlar Yatıyor”

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, son günlerde yaşanan son yaşanan intihar olaylarının buz dağının görünen yüzü olduğu söyledi. Budak, “Önce İstanbul Fatih’te sonra Antalya’da ve daha öncesinde de çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden insanlarımız var. Bunların temelinde de ekonomik sorunlar yatıyor. Şunda hepimiz hem fikir olalım ki bu konu siyasi bir konu değildir. Bu sorunları çözmek Meclis’in görevidir” dedi.

TBMM Genel Kurulunda ekonomik krizin araştırılması için verilen öneri üzerine CHP adına söz alan Budak şunları söyledi:

"İşsizlik rakamlarına baktığı zaman insanın yüreği cız ediyor. 8 milyon işsiz… Bir eve bir maaş giriyor o da işinden olmuş. Şimdi turizm sezonu bitiyor, tarım sezonu da bitti. Mevsimlik işsizlik Türkiye'de kış aylarında patlar. Dolayısıyla bu rakamlar daha da artacak. Onun için burada bunları değerlendirip ülkenin gerçek gündemine yani ekonomiye dönmemiz gerektiğini bir kere daha buradan ifade etmek istiyorum.”

“ÜLKEYİ BETON YIĞINA ÇEVİRDİNİZ”

Ekonominin lokomotifi olan reel sektörün durumunun da son derece önemli olduğuna vurgu yapan Çetin Osman Budak konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Yeni iş alanlarının açılması için yeni yatırımların yapılması gerekiyor. Gençlere, üniversite öğrencilerine iş ancak böyle bulunur. Böyle yaparak, hiç olmazsa genç beyinlerin ülkeyi terk edip gitmesine engel olursunuz. Ama bugüne kadar olaylara hep rant gözlüğüyle baktınız ve ülkeyi beton yığınına çevirdiniz. Zamanında bundan vazgeçip sanayi üretimine, imalat sektörüne destek vermeye yönelmiş olsaydınız bugün bunların hiçbirini tartışmıyorduk.”

Reel sektöre baktığımızda yeni bir konkordato dalgasının başladığı görüyoruz. Elli yıllık, altmış yıllık firmalar konkordato talep ediyorlar. Konkordato aynı zamanda, ona mal üreten, tedarik sağlayan birçok alacaklıyı da yerle bir ediyor.  Dolayısıyla bu işsizliği, felaketleri ve arkasından gelen intiharları başka yerde aramaya gerek yok. Bunları çözmek Meclisin görevi. Mecliste bu konuları gündeme getirmek durumundayız.”

“TEBLİGAT YAPMADAN HACİZ YAPMAYIN”

Elektronik haciz yoluyla yapılan haciz işlemlerinin iş insanlarını zor durumda bıraktığına dikkat çeken Budak, “Elektronik haciz yoluyla insanların hesaplarına haciz gönderiliyor. Bugün bir ödemesi var esnafın, bakıyor, hesabında para yok. Bu sabah yine gerçekleşti. Geçen ay 3,3 milyon kişiye, bu sabah da 1,5 milyon kişiye e-haciz uygulaması yapıldı. Şimdi, saraydan bakıldığı zaman sanıyorum şöyle zannediliyor, herkes hesabını kitabını biliyor, parası da var, bunu götürüp vergilerini ödeyebilir. Öyle bir şey yok. Herhangi bir esnaf ya da sıradan bir vatandaş yüzde 2 faize gidip de borcunu ödememezlik yapar mı? Yani yasalara göre önce tebligat yapıp, eğer ödemezse gereğini yapmalısınız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Ekonomi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.