Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

CHP'li Budak: "Milletimiz Tek Adamlı Parti Devletine Karşı Çıkıyor"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "Sürekli OHAL öngören rejim değişikliği sıkıntıları büyütür, Milletimiz tek adamlı parti devletine karşı çıkıyor." dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak, Cumhurbaşkanı ve AKP Hükümeti’nin olağanüstü hal fırsatçılığıyla Anayasa’ya aykırı düzenlemeler yaptığını belirterek, “Rejim değişikliğiyle OHAL’i kalıcılaştırmaya ve daha büyük keyfiliklerin önünü açmaya çalışıyorlar. Sürekli OHAL öngören rejim değişikliği sıkıntıları büyütür. Milletimiz, tek adamlı parti devleti değil, demokrasi ve hukukun egemen olduğu huzurlu bir Türkiye istiyor. Bunun için de ‘Hayır’ diyor” dedi. 
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Yeşildere ve Varlık Mahallesi’nde CHP “Hayır” evinin açılışını yaptı. Türkiye’de yaklaşık 2 yıldır “fiili başkanlık” uygulamasının hukuk çiğnenerek sürdürüldüğünü ve bunun Türkiye’ye her alanda ağır faturalar çıkardığını kaydeden Budak, “Türkiye fiili başkalık döneminde başta ekonomi olmak üzere bütün alanlarda büyük kayıplar yaşadı. İşsizlik yüzde 12.1 gibi rekor seviyelere çıktı, önümüzdeki günlerde daha da çıkacak. Protestolu senet, karşılıksız çek, takibe düşen krediler hepsinde kriz dönemlerinin rakamlarına gelindi. Türkiye hukukun üstünlüğü endeksinde, basın özgürlüğü endeksinde 30-40 basamak geriledi. Türkiye turizmde rakiplerinin gerisine düştü, sadece 2016 yılında 10 milyar dolarlık kayıp yaşandı. 200 bini aşkın esnaf kepenk kapattı. Fiili başkanlığın Türkiye’ye faturası yoksulluk, işsizlik, katlanan borçlar oldu. Bu faturayı büyütmeye, Türkiye’yi felakete sürüklemeye kimsenin hakkı yok” dedi.
 
TEK ADAMLI PARTİ DEVLETİ
 Cumhurbaşkanı ve AKP’nin olağanüstü hal fırsatçılığı yaptığını, Anayasa’ya aykırı kanun hükmünde kararnamelerle Türkiye’nin birikimlerini risk altına soktuğunu vurgulayan Budak, “Anayasalar toplumsal uzlaşma metinleri olmalıdır. Anayasalar düşman yaratarak, yurttaşı terörist ilan ederek, kutuplaştırarak değil, uzlaşma ile ortak akılla yapılırsa ülkeye barış, refah ve huzur getirir. Ama Türkiye’ye olağanüstü hal koşulları altında bir rejim değişikliği dayatılıyor. Cumhurbaşkanı ve AKP Hükümeti, Anayasa’ya aykırı KHK’lerle keyfi bir yönetim sergiliyor ve rejim değişikliğiyle de bu OHAL’i kalıcı hale getirmek, daha büyük keyfiliklerin önünü açmak istiyorlar. Milletimiz buna itiraz ediyor. Milletimiz tek adamlı parti devletine karşı çıkıyor. Hukukun işlemediği, özgürlüklerin olmadığı bir Türkiye’ye turist de gelmez, yatırım da gelmez. Böyle bir ülkede işsizlik, yoksulluk önlenemez. Türkiye’yi bir felakete sürükleyenleri, milletimiz 16 Nisan’da ‘Hayır’la durduracak” diye konuştu.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.