Öne Çıkanlar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İyi Parti ak parti YKS CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut İletişim Başkanı Fahrettin Altun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener iktidar oy suriye Potoçki Sarayı ANZATSAN Mühendislik

CHP’li Budak: “Milletten Korkanlar Sandık Operasyonu Arayışında”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, AKP-MHP işbirliğiyle  “ittifak teklifi”nin seçim güvenliği ve eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirterek, “Gayri meşru anayasa değişikliğiyle getirilen ucube tek adam düzenine uygun, ucube bir ‘tak tak seçim sistemi’ getirmek istiyorlar. Milletten korkanlar, sandık operasyonu arayışına girdiler” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak, AKP-MHP işbirliğiyle TBMM sunulan teklifin, demokrasi ve hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmadığını, kendi içinde de çelişkiler içerdiğini kaydetti.  Teklif ile “mühürsüz seçimin” kanun maddesi haline getirilmek istendiğini ve seçim güvenliğinde ciddi bir gedik açılacağını kaydeden Budak, “AKP-MHP kendi koltuklarını kurtarabilmek, gayri meşru anayasa ile getirilen tek adam rejimini tescilleyebilmek için her yolu deniyorlar. Meclis’e sundukları teklif, ‘koltuk için her yol mübah’ teklifidir. ‘Yerli-milli ittifakı’ dediler, ‘milli mutabakat’ dediler, şimdi ‘cumhur ittifakı’ diyorlar. Bir türlü dikiş tutturamıyorlar. Milletten korktukları için sandık operasyonu arayışına girdiler. TBMM’ye sunulan ittifak düzenlemesi, ucube anayasa değişikliğinin ucube tak tak seçim sistemi çabasıdır, teklifidir.  YSK kanunu tanımayarak, kanunu yok sayarak mühürsüz oyaları kabul etmişti, şimdi kanunu YSK’ya uydurmak için ‘mühürsüz oylar kabul edilir’ diye bir düzenleme yapılıyor. Bir yanda da  kanundaki mühürsüz oylar geçersizdir hükmü duracak. Böyle saçmalık olur mu? Yani bu kadar tartışma yaşanmışken, hala sandık kurulları mühür basmayı unutacaksa,  Yüksek Seçim Kurulu mühür basmayı sağlamayacaksa, kapısına kilit vursun daha iyi.  Mühürsüz seçime zırh arayışı, hem 16 Nisan’daki kanunsuzluğun itirafı;  hem de korkunun kanıtıdır. Ama korkunun ecele faydası yok” dedi.

YÜZDE 1, YÜZDE 9.99’DAN BÜYÜK
 “Bu teklifte hukuk yok. Bu teklifte demokrasi yok. Bu teklifte millet iradesi yok. Bu teklifin tek amacı var;  AKP ve MHP’nin baraj sorununu aşmak. AKP yüzde 50’yi aşamıyor, MHP yüzde 10’u aşamıyor, bunu aşmak için sadece, seçim güvenliğini yerle bir eden, eşitlik ilkesini yok sayan sistemi, Meclis’teki çoğunluklarına güvenerek yapmaya çalışıyorlar. Milli iradeyi, meclisteki çoğunluklarına dayanarak kanunla çalmaya çalışıyorlar. Bu teklifle yüzde 1, yüzde 9.99’dan büyük hale getiriliyor. Eşitlik nerede, adalet nerede? Bu millet iradesini çalmak değil de nedir? Ama bunlar nafile arayışlardır. Milletimiz tüm gerçekleri görüyor. Adalet ve demokrasi bileşenleri, tüm bu oyunları bozacak, tek adam düzeninin tescillenmesine asla geçit vermeyecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.