Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

CHP’li Budak: Serbest Piyasa Değil Tehdit-Talimat Ekonomisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın finans sektörüne yönelik sözlerine ilişkin, “Cumhurbaşkanı iş dünyasını tehdit etmeyi bırakıp ülkenin huzuruna hizmet etmeli” dedi.

Budak, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Finans sektörü kredi musluklarını açmıyorsa karşısında bizi bulacaktır” sözlerine tepki gösterdi. Türkiye’de serbest piyasa ekonomisinin yerini “tehdit-talimat ekonomisi”nin aldığını belirten Budak, OHAL uygulamaları ve Cumhurbaşkanının açıklamalarıyla, iş dünyası üzerinde ağır bir baskı oluşturulduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı’nın reel sektörün ardından şimdi de finans sektörüne gözdağı verdiğini belirten Budak, “14 yıllık AKP hükümetleri döneminde ekonominin yapısal sorunlarını çözümü konusunda hiçbir adım atılmadı. Her dalgalanma da ekonomi olumsuz etkileniyor. Bugün de AKP’nin iç ve dış politikadaki büyük hataları nedeniyle ekonomi bir darboğazda. Cumhurbaşkanı ve hükümet, kendi sorumluluklarını, düşmanlar yaratarak, kurumları suçlayarak gizlemeye çalışıyor. Bugün ekonomi darboğazda ise bunun sorumlusu 14 yıldır ülkeyi yönetenlerdir” dedi.

Ekonominin tehdit ve talimatla değil güvenle yürüyeceğini kaydeden Budak, “Düne kadar hesaplarında 200 bin dolar tutan Cumhurbaşkanı, şimdi insanları vatana ihanetle suçluyor. Bu ülkeyi 14 yıldır kim yönetiyor? Ekonomi güvenle yürür. Yatırım için, istihdam için öncelikle hukuk olacak. Cumhurbaşkanı iş dünyasını tehdit etmeyi bırakıp ülkenin huzuruna hizmet etmeli” değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
çetin Osman Budak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.