Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı Koç Holdingin 2023 yılı net karı

CHP’li Budak: “Üniversiteliler De Açlığa Mahkum Edildi”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muhammet Kasapoğlu, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın üniversite öğrencilerinin yurt sorunu ve beslenme yardımına ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Kasapoğlu, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde Kredi Yurtlar Kurumu’na başvuruda bulunan 403 bin 276 öğrenciden 304 bin 444’ünün yurtlara yerleştirildiği belirtirken CHP’li Budak, “Yüz bine yakın öğrencimiz hiçbir KYK yurduna yerleşemeyerek açıkta kaldı. Üstüne üstlük beslenme yardımı diye verilen yardımlar da son derece komik rakamlar. Beslenme yardımı dedikleri iki simit, bir de çorba parası” dedi.


"Enflasyondaki fahiş artış ve hayat pahalılığı karşısında öğrencilerimize verilen yemek desteği de çok yetersizdir"
CHP'li Budak yaptığı açıklamada; “Sayın Bakan’ın verdiği bilgiler ekonomik krizin pençesindeki öğrencilere yeterli desteğin sağlanmadığını gösteriyor. İktidar karşılıksız verilen burs miktarını ısrarla geçen yılın seviyesinde tutuyor. Üniversiteye başlayan öğrenci sayısındaki artışa karşın kredi alan öğrenci sayısında da anlamlı bir artış görülmüyor. Mezuniyetten sonra kredi geri ödemesinde zorlanan öğrenciler, krediye başvurmaktan çekiniyorlar. Çünkü bu ekonomik koşullarda geri ödeyemiyorlar. Geçmişte kredi alan 300 bine yakın üniversite mezunu taksitleri ödeyemediği için icralık durumda. Kredi ödemelerinin artık yüksek enflasyon oranında artacağı da dikkate alınmalı ve öğrenciler daha çok bursla desteklenmelidir. Burs elemelerinde hangi kriterlerin esas alındığı da ayrı bir tartışma konusu. Vatandaşlardan bize ulaşan şikayetlerde dramatik örnekler mevcut. Okul çağında 4-5 çocuğu bulunduğu, tek maaşla kirada yaşadığı halde çocuğuna burs verilmeyen dar gelirli aileler muhatap dahi bulamıyorlar. Enflasyondaki fahiş artış ve hayat pahalılığı karşısında öğrencilerimize verilen yemek desteği de çok yetersizdir. Gençlerimiz neredeyse iki simit parası kahvaltı ve bir çorba parası akşam yemeği desteğiyle açlık sınırında bırakılıyor. Oysa sığınmacı öğrencilere bin 200 liralık burs veriliyor.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.