Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye terörist

CHP’li Bülbül’den Tepki: "Açıklamalar Siyasi Ahlaktan Yoksundur"

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, AKP’li Rıza Posacı’nın bir televizyon programında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. 

Posacı’nın sözlerinin siyasi ahlaka sığmadığını belirten Bülbül “Öncelikle Sayın Posacı’nın ‘Pavlov’un köpeği’ benzetmesi siyasi etik ve ahlak açısından çok yoksun bir açıklama. Dolar, Euro almış başını gitmiş, insanlar Hazine ve Maliye Bakanına tepki gösteriyor. Tüm AKP’li vekiller destek açıklaması yapıyor. Meclis’te  Cumhurbaşkanlığı ile ilgili bir soru dile getiriliyor AKP’li vekiller yerlerin kalkıyor, hakaretler havada uçuşuyor. AKP’li belediye başkanlarının, valilerin skandalları ortaya çıkıyor. AKP’li vekillerden destek açıklamaları geliyor. Şimdi etik ve ahlak dışı aynı benzetmeyi biz de mi yapalım? Bu doğru değil. Sayın Posacı’nın bu dili kabul edilemez. Toplumu ayrıştıran bu dil sadece AKP’nin dilidir. Yazık.”

"TARIM DESTEĞİ LÜTUF DEĞİL ÇİFTÇİ HAKKI"

Bülbül, Posacı’nın tarıma verdikleri destekleri anlatmasıyla ilgili de konuştu. “Tarımda yapılan desteklemeleri birer lütufmuş gibi sunmaları büyük ayıp. Bu destekleri kimse cebinden babasının hayrına vermiyor. Bu destekler vatandaşların vergilerinden toplanan paralarla veriliyor. Yani vatandaşın hakkı olan destekler bunlar. Ayrıca verdikleri 60 kuruş destek hangi çiftçiyi ihya etmiş? Çiftçiler hala borç içinde” dedi. 

"JES’LERLE AYDIN’I BİTİRDİLER"

Aydın’da Hidrojen Sülfür gazının koktuğunu belirten Bülbül, “JES’lerin ekonomik faydasından önce, ortaya çıkan kimyasalların insan hayatı, tarımsal ürünler ve ekosistem üzerindeki etkilerini konuşan yok. Havadaki kükürt oranı yükselmiş, tarımsal ürünlerde ağır metal artıkları tespit edilmiş, bölge halkında kanser vakaları artmıştır ama hala AKP JES’leri savunuyor, JES’lerin verdiği tahribatı örtmeye çalışıyor. Birilerini ‘sert sözle uyarmak’ AKP’nin çözümü olabilir. Ama Aydın’ın çözümü değil” dedi.

"LAF DEĞİL İŞ YAPMAK LAZIM"

Bülbül, Aydın’da yatırımların olmamasını da Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğuna bağlayan Posacı’ya şu yanıtı verdi: 
“AKP, Aydın’da her seçim döneminde bir takım vaatlerde bulunuyor ancak bunların hepsi seçimden sonra unutuluyor” diyen Bülbül, “Şimdi ise bunların olmamasının nedenini de Büyükşehir Belediyesine bağlıyor. Aydın-Denizli otoyolu 8 kere ihaleye çıktı. Burada Yap-İşlet-Devret modeli uygulamak isteyen iktidar vatandaşa geçmediği yolun parasını ödetme, şirketlere peşkeş çekme derdinde. Buna rağmen yol ortada yok, adliye ortada yok, hızlı tren ortada yok. Ama hala maden sahaları için meralar, ormanlık alanlar ihaleye çıkıyor, devlet hastanesinin yetersizliği giderilmiyor, depreme dayanıksız okullar güçlendirilmiyor. Peki tüm bu olumsuzluklarda iktidarın sorumluluğu nerede? Artık laf değil iş lazım. Aydın devlet yatırımları konusunda 81 il içerisinde 77. Sırada. 18 yıldan beri tek başına iktidarsınız Aydın’a vereceğiniz bir şey kalmamış, Millet bahçesi yapmaya devam etmekten başka! Gençler işsiz siz hala çamur atıp laf yapıyorsunuz. Az kaldı sandıkta ilk seçimde gideceksiniz” ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.