Öne Çıkanlar Ebru Gündeş meclis Ambulans Şoförü ankara istanbul e-5 Avrupa İçerisinde En Hızlı Büyüyen Sektördür 18 ekim mhp grup toplantısı Diş Mesleki Yeterlilik Belgesi Aranan 40 Meslek meclis başkanı laiklik açıklamaları yeşil türbe ambulans ted

CHP’li Cankurtaran, “Soylu, Gökçek’in Rolüne Soyundu Ama Sonu Farklı Olmayacak!”

İçişleri Bakanı Soylu’nun CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret içeren açıklamalarına sert tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “Soylu, günümüzün Zübüğüdür! Aziz Nesin yaşasaydı  Soylu’ya bakar Zübük’ü güncellerdi. Zamanında Melih Gökçek, CHP’ye Kılıçdaroğlu’na ağza alınmayacak laflar ederdi. Şimdilerde Soylu, Gökçek’in rolüne soyundu ama sonu  farklı olmayacak. Zaten kulislerde Erdoğan’ın Soylu’nun liderlik hevesinden rahatsız olduğu iddiası vardı. Sırf koltuğunu korumak adına yaptığı bu saygısız çıkışlar onun kaçınılmaz sonu olan kullanım süresi bitince bir köşeye atılmasını en fazla geciktirecek” diye konuştu.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik tehdit ve hakaret içeren ifadelerde bulunmuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran yaptığı yazılı açıklamada Soylu’nun açıklamalarına sert tepki göstererek şöyle konuştu:

“AZİZ NESİN YAŞASAYDI SOYLU’YA BAKAR ZÜBÜK’Ü YENİDEN YAZARDI!”

“Sosyal medyada bazı kullanıcılar Süleyman Soylu’yu  günümüzün Zübüğü olarak tanımlamış. Gerçekten Soylu, günümüzün Zübüğüdür! Aziz Nesin, unutulmaz romanı Zübük de şartlara göre bir o yana bir bu yana oynayan, fırsatçı bir siyasetçi tiplemesini anlatmıştı. Rahmetli Kemal Sunal da onu sinemada canlandırmıştı. Ancak rahmetli Aziz Nesin yaşasaydı Süleyman Soylu’ya bakarak Zübük’ü güncellerdi. Soylu ile Zübük arasında çok büyük benzerlikler bulunuyor. Geçmişte Erdoğan’a ‘Paçalarından yolsuzluk akıyor’, ‘Başbakan rantın babasını getirdi’, ‘Kendini Padişah olarak görüyor’ diyen kendisi değil miydi?  Bir insanın bu kadar değişmesi için ya çok büyük çıkarının olması lazım ya da büyük bir açığının. Onun zamanında şikayet ettiği yolsuzlukları ve rantı CHP belgeleriyle ortaya koyuyor. Ancak kendisi şimdi ranta yolsuzluğa karşı çıkanların en büyük düşmanı, rantçıların ve yolsuzluk yapanların en büyük dostu olmuş durumda. Yarın ne olur, Allah bilir” diye konuştu.

“SOYLU, KOLTUĞUNU KORUMAK İÇİN İŞİ HAKARETE DÖKTÜ”

Soylu’nun Erdoğan’ın zorlamasıyla görevini bırakan Melih Gökçek’in boşluğunu doldurmaya çalıştığını belirten Cankurtaran, “Zamanında Gökçek, Erdoğan’ın cevap vermesi gereken her konuda ortaya atlar, CHP’ye Kılıçdaroğlu’na ağza alınmayacak laflar ederdi. Şimdilerde Soylu, Gökçek’in rolüne soyundu ama sonu farklı olmayacak. Zaten kulislerde Erdoğan’ın Soylu’nun liderlik hevesinden rahatsız olduğu iddiası vardı. Soylu, koltuğunu korumak adına işi hakarete, tehdite döktü. Sırf koltuğunu korumak adına yaptığı bu saygısız çıkışlar onun kaçınılmaz sonu olan kullanım süresi bitince bir köşeye atılmasını en fazla geciktirecek” dedi.

İSPAT İSTEYEN SOYLU’YA İMAM ŞAFİİ’NİN SÖZÜYLE CEVAP VERDİ
Cankurtaran, Soylu’nun CHP’ye yönelik Man adası belgelerini ispatlayın çağrısına geçtiğimiz günlerde Etimesgut’ta verdiği cevabı tekrarlayarak “Bir kamu bankası olan Halkbank dekontlarına inanmayan adamlar Kabataş’ta belden üstü çıplak 60 adamın bir kadına saldırdığını inanmamızı bekliyordu. Süleyman Soylu daha neyin ispatını bekliyor. Bütün belgeler ortada. Önce sahte dediler sonra ticaret dediler. Gerçi ünlü İslam bilgini İmam Şafii’nin tam da Soylu gibiler için söylediği güzel bir söz vardır. Der ki ‘Bir delil ile 40 alimi yendim . Ama 40 delil ile bir cahili yenemedim!’ Soylu ve onun gibilerin gözünün içine 40 delil de soksan bir şey inandıramazsın. İlkeli bir siyasetçi olsaydı AKP’ye ve Erdoğan’a yönelik söylediği sözlerin arkasında dururdu” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“YÜREKLERİ VARSA KILIÇDAROĞLU’NUN KARŞISINA ÇIKSINLAR”

“Gerek Soylu’nun gerek diğer AKP’lilerin hatta bizlerin konuşması boşuna. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, defalarca her medeni ülkede olduğu gibi Erdoğan’ı veya Başbakan Binali Yıldırım’ı ekranda karşılıklı olarak ülke sorunlarını ve bu konuları konuşmak üzere canlı yayına davet etti. Davetin muhatabı belli. Süleyman Soylu’nun fedai gibi ortaya atlamasına gerek yok. Erdoğan veya Yıldırım yürekleri varsa Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıksınlar ve vatandaş  kim ak, kim kara görsün.”

“ANNESİNİ YUHALATTIĞINIZ BERKİN DE 14 YAŞINDAYDI SAYIN ERDOĞAN!”

Cankurtaran, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP Sivas 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşma sırasında Batı Şeria'nın El-Halil kentinde çekilen ve direnişin simgesi haline gelen Filistinli çocuğun fotoğrafını göstererek, "14 yaşındaki çocuğu gözleri bağlı olarak bu teröristler bakın ne halde sürüklüyor. Bu ne vicdansızlıktır, bu ne kahpeliktir" şeklindeki sözlerini hatırlatarak, “Sayın Erdoğan, tepkisinde yerden göğe kadar haklı. Başta Filistinli bu çocuk olmak üzere Filistin halkına yapılanlar tam bir vicdansızlık, zulümdür. Şiddetle kınıyoruz ve sonuna kadar Filistin halkının yanındayız. Ancak bu açıklamasının ardından yeri gelmişken Sayın Erdoğan’a hatırlatmaz isek bizim de vicdanımız sızlar. O meydanlarda annesini yuhalattığınız Berkin Elvan da vurulduğunda 14 yaşındaydı Sayın Erdoğan!. En azından siz biraz daha vicdanlı olsaydınız ve 14 yaşındaki Berkin’i ve annesini meydanlarda siyasete alet etmeseydiniz inanın ki şimdi söylediğiniz bu sözler çok daha anlamlı olurdu” diyerek açıklamasını bitirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.