Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi

CHP'li Cankurtaran'dan Köylü Kadınlara Destek

Antalya köylerine ziyarette bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, köylü kadınların emek yoğunluklu gündelik hayatına dikkat çekmek için şalvarı giyindi ardından bostanlarda meyve sebze topladı, halı dokudu.

CHP’nin Antalya kampı için bu şehre gelerek temaslarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Döşemealtı, Kovanlık köyleri ile CHP’nin seçimlerde fazla varlık gösteremediği Ilıca ve Ekşilik köylerine bir ziyarette bulundu.  

Gittiği köylerde ilgiyle karşılanan Cankurtaran, kahvehane ziyaretlerinde bulundu, vatandaşların dertlerini dinledi.  Cankurtaran, ardından köylü kadınların emek yoğunluklu gündelik hayatına dikkat çekmek için işe koyuldu.

Cankurtaran, önce yöresel kıyafetler giyindi, ardından köylü kadınlarla birlikte halı dokudu. İlk defa denemesine karşın halı dokumada çok zorlanmadığı görülen Cankurtaran ardından tarım işçisi köylü kadınlara destek olmak için onlarla birlikte bostana giderek meyve sebze topladı.

CANKURTARAN: “ÜRETTİKLERİNİ YOK PAHASINA SATIYORLAR” 

Cankurtaran, CHP teşkilatından kendisini özellikle CHP’ye oy vermeyen köylere götürmesini istediğini belirterek,  “Üç dört kadın oturmuş halı dokuyorlardı. Ben de onlara eşlik etmeye başladım. Dünyanın en değerli halılarını üretiyorlar, ama yok pahasına sattıklarını öğrendim. Örneğin benim de ördüğüm sehpayı dört liraya ördüklerini ancak ördükleri ürünlerin başka yerlerde 150 liraya satıldığını söylediler. Aynı şekilde tarımda çalışan kadınlar saatlerce güneş altında emek veriyorlar. Ancak kazandıkları bazı kişilerin bir öğün yemek parası bile değil. Onlara dedim ki, ‘CHP iktidar olursa alın terinizin karşılığını alacaksınız.’ Şu anda emeğinizin karşılığını alamıyorsunuz. Ama biz iktidar olursak bu düzenin değişeceğini söyledim” dedi.

Yorucu bir çalışmanın ardından bostanda demlenen çayı hep birlikte içerek yorgunluk atan Cankurtaran, yine köylü kadınlar tarafından şehir merkezine uğurlandı. 

CANKURTARAN UYARDI, KAZI  MAĞDURİYETİ SON BULDU 

Cankurtaran, Antalya’daki temasları sırasında Muratpaşa İlçesi’nde elektirik dağıtım çalışması nedeniyle kazılan yolların bir türlü bitirilmemesinden dolayı mağdur olan vatandaşların dertlerini dinlemiş ve AK Parti’de olan belediyeye sorunu çözmesi için harekete geçmesi çağrısında bulunmuştu. Cankurtaran ayrıca sorununun takipçisi olacaklarını da söylemişti. Cankurtaran’ın ziyareti ve uyarısından iki gün sonra ekiplerin yol çalışmasını tamamlamak için harekete geçtiği görüldü.  Uzun süredir mağdur olan semt esnafından bazı vatandaşlar, Cankurtaran’ı arayarak sorunun çözümüne yardımcı olduğu için teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.