Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

CHP’li Çıray Sordu: Cumhurbaşkanı Enerji Bakanı İle İş Mi Görüştü?

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray,  Cumhurbaşkanı'nın Başbakan’ı tamamen devreden çıkararak kendi inisiyatifiyle İsrail Enerji Bakanı’yla görüştüğünü iddia ederek, “Cumhurbaşkanı bu görüşmede Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın Kuzey Irak’ta petrol faaliyetleri yürüten aile şirketinin adına birtakım angajmanlara girdi mi?” diye sordu.

Çıray, İsrail ile yaşananlara ilişkin TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi.

“Dış politikada ipler Sayın Başbakan yerine Sayın Cumhurbaşkanı’nda” ifadesini kullanan Çıray, şöyle konuştu:

“Bunun çok açık delili son olarak Sayın Cumhurbaşkanı’nın Başbakan’ı tamamen devreden çıkararak kendi inisiyatifiyle İsrail Enerji Bakanı’yla görüşmüş olması.

Cumhurbaşkanı bu görüşmede Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın Kuzey Irak’ta petrol faaliyetleri yürüten aile şirketinin adına birtakım angajmanlara girdi mi?

Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Berat Albayrak’ın aile şirketinin ya da yakınlarının şirketinin çıkarlarını İsrail ile müzakere masasına koymuş olması Türkiye’nin milli çıkarlarını nasıl etkilemiştir ve etkileyecektir? Şirketin çıkarları adına ülkemizin çıkarlarından tavizler verilmiş midir?

İsrail’le barışma sürecinin gizli tutulan maddeleri nelerdir? Enerji ile ilgili maddeler neden gizlidir? Sayın Albayrak’ın enerji ile ilgili maddelerde rolü ne olacaktır?

Sayın Albayrak görüşmelerde Kuzey Irak’la petrol ticareti yapan aile şirketini mi yoksa devletin çıkarlarını mı savunuyor?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.