Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE milli savunma bakanlığı

CHP'li Durmaz "Niksar Ayvaz Suyu Tehlikede"

CHP Tokat Milletvekili Kadim  Durmaz Tokat Erbaa ve Niksar yöresinde ruhsat verilen maden projelerini, projeler için kullanılacak orman sahaları için bakanlık izni olup olmadığını  yazılı bir soru önergesiyle Tarım ve Orman Bakanlığına sordu. 

Ormanların Talanından Tarım ve Orman Bakanı Haberdar mı? 

Maden projelerinde orman alanlarının kullanıldığı ve  bu alanların mülkiyet hakkının Tarım ve Orman  Bakanlığında  olduğunu vurgulayan Durmaz, bu maden projeleri için ruhsat almış olmak yetmez, Orman ve Tarım Bakanlığının da özel izni gerekiyor. Doğamızın en değerli orman sahalarının talanı anlamına gelen bu projeler için Tarım ve Orman Bakanlığının izni var mıdır? " dedi. 

Önergesinde;  “Doğamızın ve  en değerli orman sahalarının talanı anlamına gelen bu projeler için Tarım ve Orman Bakanlığının izni var mıdır?  Var ise bu izinler neden verilmiştir? Tarım ve Orman Bakanlığınca izin verilen bu proje sahalarında yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının, tescilli mera varlıklarımızın geleceği düşünülmüş müdür? “ sorularına yer veren Durmaz “Tarım Bakanımız Tokat’ta her eve koyun projesini müjde olarak açıkladı. Sayın Bakan’a sesleniyorum, meraları talan edilen bu halk verdiğiniz koyunları nerede otlatacak! Hangi suyu kullanacak! Lütfen bu kıyıma izin vermeyin! “ dedi.

Niksar Ayvaz Suyunun geleceği tehlikede!

Doğamızı ve su kaynaklarımızı korumak için mücadeleyi hiç bırakmayacağız diyen Durmaz, Dünyanın en değerli içme suyu kaynaklarından Niksar'da tarihi "Ayvaz Suyu" nun  geleceği düşünülmüş müdür? 

Tarımsal gelişmenin, orman ve su kaynaklarımızı korumayı görev hedefleri içinde sayan Tarım ve Orman Bakanlığı, orman varlıklarımızın, Yeşilırmak havzasının korunması için bu projelerin etkilerini araştıracak mıdır?

Bu maden projeleri Tarım ve Orman Bakanlığının Yeraltı Sularını Koruma Yönetmeliğine, İçme Sularını Koruma Yönetmeliğine ve Yeşilırmak Havzası Koruma Planına uygun mudur? 

Bölge halkını rahatsız eden ve Tokat’ımıza zarar getirecek bu projelerin derhal durdurulmasını istiyoruz, TBMM'de konun takipçisi olmaya devam edeceğiz! Ormanlarımızın suyumuzun talan edilmesine izin vermeyeceğiz.” İfadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğan Özcan 3 yıl önce

Bölgemizde yapılan HES'lere karşı mücadelede gerekli birliği sağlayamadık ve her yer delik deşik oldu.
Maden aramalarına, doğanın mahvedilmesine izin veremeyiz. CANIMIZ PAHASINA DA OLSA ENGELLEMEMİZ GEREKİR.