Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI kızılay operasyon başbakan binali yıldırım ekonomi haberleri

CHP’li Ekici: “Sığınmacılara Kendi Vatanları Lazım”

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Suriyeli göçmenlere vatandaşlık verilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ekici, “Sığınmacılara başka bir ülkenin vatandaşlığı değil, kendi vatanları lazım” ifadelerini kullandı.
 
Ekici Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesi tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarını vatanlarından kopartılan Suriyelileri siyasi operasyonlar için kullanmakla suçladı.
 
“Sığınmacılara Vatandaşlık Değil, Kendi Vatanları Lazım”
 
İktidarın kendi halkını yıllardır mağdur ettiğini söyleyen Ekici, iktidarın sığınmacılara vatandaşlık verilmesi konusunda ‘merhamet’ maskesi taktığını belirtti. Ekici, “Suriye, terörden arındırıldıktan sonra vatanını terk etmek zorunda kalan insanlar için yeni yaşam alanları yaratılmalı. Sığınmacılara başka bir ülkenin vatandaşlığı değil, kendi vatanları lazım. Bunu sağlamak da hepimizin görevi” ifadelerini kullandı.
 
Ekici, vatandaşlıkların, Türkiye’de yeni bir rejim kurmak için, ‘Başkanlık için bunlar bize oy verecekler’ düşüncesi ile verilmesi durumunda, bunun, Türkiye’ye, Türk halkına ve canını kurtarmak için Türkiye’ye sığınmış olan insanlara karşı işlenmiş büyük bir ihanet suçu olacağından bahsetti.
 
Ekici, Suriye halkına kucak açılmasına, onların ihtiyaçlarının karşılanmasına sonuna kadar destek verdiklerini belirtirken, bundan sonra yapılması gerekenin ise sığınmacıların kendi öz vatanlarına kavuşmalarını sağlamak olduğunu vurguladı.
 
“Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak da, siyasi partiler olarak da, sivil toplum kuruluşları olarak da Suriye’deki savaşın bir an önce bitmesi için elimizden gelen her türlü çabayı göstermek zorundayız” ifadelerini kullanan Ekici,  Suriye’deki yangına bidonla benzin taşıma politikasın da derhal terk edilmesi gerektiğini belirtti.
 
 
“İş Ve Aş Veremezsen O Da İsyan Edecek!”
 
Ekici, 6 milyon işsizi, 17 milyon yoksulu bulunan Türkiye’nin, AKP iktidarının uyguladığı politikalar yüzünden başka sosyo-ekonomik sorunlarla da boğuştuğunu ifade ederken, bu sorunlar bertaraf edilmeden misafirlerin vatandaşlığa alınmasının hem Türk halkına hem de sığınmacılara yeni ve onarılması imkansız sorunlar yaşatacağının altını çizdi.
 
CHP’li Ekici “sığınmacıyı ucuz işgücü olarak görürsen, Türkiye’nin kendi işçisi ve işsizi isyan edecek, ediyor da! Vatandaşlık verdiğin sığınmacıya iş ve aş veremezsen o da isyan edecek!” ifadelerini kullandı.
 
“Bazı Şüpheler Uyandırıyor”
 
Ekici, Vatandaşlık verme şartlarından biri olan 5 yıl ikamet zorunluluğunun, Suriyeli Sığınmacılar açısından Mart 2016 tarihi itibariyle tamamlandığına işaret ederken bu konuda bir süre önce bir de önerge verdiğini hatırlattı. 5 yıl kesintisiz ikamet etme şartını sağladığı için Türk vatandaşlığına müracaat eden veya evlilik, evlat edinme gibi yollarla vatandaşlığa alınanların sayısına ilişkin önergenin İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından hala yanıtlanmadığını kaydeden Ekici “Aradan tam 2 ay geçti. Merkezi nüfus veritabanı sistemi olan MERNİS’ten 2 dakikada çıkartılabilecek bilgilerin 2 aydır verilmemesi de bizde bazı şüpheler uyandırıyor” dedi.
 
Toki, Şehit Yakınları Ve Gazilerimize Ev Versin, Suriye’yi İnşaa Etsin
 
Ekici, vatandaşlık verilecek sığınmacılara atıl durumdaki TOKİ konutlarının verilmesi yönündeki hazırlıkları da değerlendirdi. Ekici değerlendirmelerinde şu ifadelere yer verdi:

“Bu iktidarın yönettiği TOKİ, yaptığı sosyal konutları şehit yakınına, gazilere, gerçek ihtiyaç sahiplerine vermemek için her türlü zorluğu çıkaran bir kuruluş. İktidar ve TOKİ’si gerçekten mağdurun ve ihtiyaç sahibinin yanındaysa öncelikle şehit yakınlarına gazilerimize, gerçekten ihtiyaç sahibi durumda olanlara sağlıklı konut vermelidir. Sonra da Suriye’de terör sona erdirilip, orada yakılan yıkılan evlerin yeniden inşası için TOKİ devreye sokulmalıdır.”
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.