Öne Çıkanlar Arap Çinde üniversite öğrenci sayısı Çin Büyükelçiliği Çin Yeni Bir Ticari Telekomünikasyon Uydusu Fırlattı Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Çeyiz Kadar Önemli Çin Ulusal Bayramı

CHP’li Ekici: "Toplumsal Barış ve Huzurumuzu Hedef Alıyorlar"

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Gaziantep’te gerçekleştirilen hain terör saldırısına ilişkin bir kınama mesajı yayımladı. IŞİD, PKK ve Fetullahçı Terör Örgütü arasında hiçbir fark olmadığını söyleyen Ekici, “Gözü dönmüş caniler ve bu saldırıların arkasındaki karanlık güçler, toplumsal barış ve huzurumuzu hedef alıyor” dedi.

Akif Ekici, genelde ülkenin birlik ve bütünlüğüne, özelde ise Gaziantep’in huzuruna kasteden odakların kanlı planlarına karşı, bütün yurttaşların bugün her zamankinden daha fazla birlik ve dayanışma sergilemek zorunda olduğunun altını çizdi.

Terörün, Türkiye'yi ve Gaziantep’i asla teslim alamayacağını söyleyen Ekici, "Emperyalist odaklar ve onların maşası olan terör örgütleri, parçalamaya çalıştıkları milli birlik ve beraberliğimiz karşısında bozguna uğrayacaklardır." dedi.

"Siyasi otoritenin zaafları var"

Ekici, özellikle son bir yıllık süreçte, güvenlik güçlerini ve vatandaşları hedef alan kanlı terör eylemleri ile ilgili, "Ülkeyi yöneten siyasi otoritenin terörle mücadele konusunda ciddi zaafları olduğunu ortaya koymaktadır. Mevcut iktidar, terörle mücadele etmesi gereken güvenlik birimleri içine başka terör örgütlerinin yuvalanması sürecinde, yapılan hiçbir uyarıyı dikkate almamış, bugün yaşadığımız saldırılara adeta zemin hazırlamıştır. Türk halkı, bugün ülkeye hükümet edemez hale gelen siyasi iktidarın yarattığı zafiyetin faturasını, canlarıyla ödemektedir" dedi.

Yaşanan sürecin iktidarın izlediği dış politika, bölgeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik emperyalist plana hizmet ettiğini söyleyen Ekici, "Bu kanlı saldırı bir kez daha göstermiştir ki, Suriye’nin güvenliği ve toprak bütünlüğü, Türkiye’nin güvenliği ve toprak bütünlüğü ile dorudan bağlantılıdır. Bu bağlamda, terör örgütlerinin ve arkasındaki emperyalist güçlerin Suriye’yi parçalama planlarına karşı Türkiye’nin artık net bir duruş sergilemesi gerekmektedir. Suriye’nin güvenliği ve toprak bütünlüğü, ülkemizi ve halkımızı da terör belasından kurtaracaktır" diye konuştu.

Ekici, ülke bütünlüğünü, toplumsal huzuru hedef alan teröre karşı mücadelede her türlü siyasi sorumluluğu üstlenmeye hazır olduklarını hatırlattı ve "20 Ağustos gecesi Gaziantep’imizde gerçekleştirilen hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.