Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Pandemi yunanistan Akşener

CHP'li Engin Emeklilikte Yaşa Takılanları Meclis'e Taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayla emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Engin, hükümete ve partililiere çağrı yaptı. 

Meclis konuşmasında Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu temsilcilerinin Meclis’i ziyaret ederek milletvekilleriyle görüştüğünü, basın açıklaması yaptığını ve mağduriyetlerini dile getirmeye çalıştığını söyleyen Engin, "Ben daha önceki Meclis konuşmalarımda da bu konuyu gündeme getirmiştim ama ne yazık ki Hükümet tarafından bu sorunun çözümü için somut bir adım göremiyoruz" dedi.

Yaş şartı olmaksızın, prim günü ve sigortalılık süresiyle emekli olabilecekken, yapılan yasal bir düzenleme ile yaş şartı getirilmesinin çok sayıda vatandaşı mağdur ettiğini vurgulayan Engin, "İşverenin yaşlı bulup iş vermediği, devletin ise genç bulup emeklilik imkanı sağlamadığı bu vatandaşlarımızın sorunlarını çözebilmeliyiz" dedi.

Başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olmak üzere, Hükümet’e ve tüm partilere çağrı yapan Engin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin konuya ilişkin vermiş olduğu kanun teklifini hatırlatarak, "Hep birlikte bir araya gelip bu soruna çözüm bulmalıyız" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.