Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank

CHP’li Engin: Gazetecinin Kalemi Emir Dinlemez

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde bugün başlayan Cumhuriyet gazetesi davasına ilişkin, “Tam da Basın Bayramı'nda gerçekleşen bu ilk duruşma OHAL hukuku altında yapılıyor. Ancak gazetecinin kalemi emir dinlemez. Gerçek basın emekçisi, kalemini iktidar yandaşlığı için değil yalnızca halka gerçekleri duyurmak için oynatır” dedi.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde bugün başlayan Cumhuriyet Gazetesi davasının ilk duruşmasına katılan ve 24 Temmuz Basın Bayramı sebebiyle bir basın açıklaması yapan CHP’li Engin, AK Parti'nin 15 yıllık tek başına iktidarında basın özgürlüğünü yok ettiğini belirterek "Ne yazık ki AKP ortada ne özgür basın bıraktı, ne bayramını kutlayabilecek basın emekçisi. Ancak bu karanlık günler de sona erecek ve ülkemiz hak ettiği gerçek demokrasiye kavuşacak" dedi.

“OHAL Rejiminden En Büyük Zararı Düşünce ve İfade Özgürlüğü İle Basın Özgürlüğü Aldı”

Engin, 2017 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'ne göre Türkiye'nin, 2016 yılına göre 4 sıra daha gerileyerek 180 ülke arasında 155'inci sırada yer aldığını hatırlatarak, "Ülkemiz son 12 yılda 56 basamak birden düşüş yaşayarak tüm dünya tarafından 'gazetecilik yapmanın zor olduğu ülkelerden birisi olarak anılır oldu. Özellikle son 1 yılda OHAL rejiminden en büyük zararı düşünce ve ifade özgürlüğü ile basın özgürlüğü aldı. AKP hoşuna gitmeyen muhalif sesleri susturmak  için OHAL'in tüm imkanlarına sıkı sıkı sarıldı" diye konuştu. 

“Basın Emekçisi Kalemini Halka Gerçekleri Duyurmak İçin Oynatır”

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde bugün başlayan Cumhuriyet gazetesi davasının 9 ay sonra gerçekleşebilen ilk duruşmasına katılan Engin, "Tam da Basın Bayramı'nda gerçekleşen bu ilk duruşma OHAL hukuku altında yapılıyor. Ancak gazetecinin kalemi emir dinlemez. Gerçek basın emekçisi, kalemini iktidar yandaşlığı için değil yalnızca halka gerçekleri duyurmak için oynatır. Tüm gazetecilerin bir an evvel özgürlüklerine kavuşmalarını diliyorum" dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.