Öne Çıkanlar kosgeb çin Alkın Kalkavan Kara liste Alpay Karadağ Kulp ege ihracatçı birlikleri Mesleki Yeterlilik Belgesi Aranan Meslekler çukurova belediyesi medicana Goggle Hakkari

CHP’li Engin: “İstikrarsızlığın Sebebi AKP Hükümetidir!”

AK Parti'nin rejim değişikliği dayatmasını içeren Anayasa Değişiklik Teklifi ile ilgili TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, ekonomideki güncel sorunlara değinerek "Bugün ülkemizde yaşamakta olduğumuz istikrarsızlığın bizatihi sebebi halkımızın gündeminden kopuk AKP Hükümeti'dir! AKP Hükümeti, bu vurdumduymazlıkla devam edemez, bir an evvel halkımıza karşı sorumluluklarını hatırlamalıdır!" dedi.
 
"AKP milletvekilleri rejim değişikliğini hedefleyen teklife gizli oylamada heyecanla açık evet oyu vermek için birbirleriyle yarışırken, işsizliğin vahim boyutlara ulaşmış olması, doların 4 TL'ye yaklaşması ve bunun domino etkisiyle ekonomide yarattığı tahribat, borçlarımızın katlanarak artması, AKP'nin hiç ama hiç ilgisini çekmiyor" diyen Engin, Türkiye'nin, gelişmekte olan ülkeler içinde en riskli üç ülke arasında sıralandığını hatırlatarak, "Esnaflarımızdan sanayicilerimize varıncaya kadar hemen her kesimden yükselen imdat çığlıkları AKP Hükümeti'nde hiç karşılık bulmuyor" ifadelerini kullandı.
 
"Anayasa değişiklik teklifiyle bugüne kadar edindiğimiz tüm demokratik kazanımların geri alınmak istenmesinin ülkemizdeki ayrışma ve kutuplaşmayı daha da körüklemesi tehlikesi AKP yönetimince görmezden geliniyor" diyen Engin, "Bugün ülkemizde yaşamakta olduğumuz istikrarsızlığın bizatihi sebebi halkımızın gündeminden kopuk AKP Hükümeti'dir. AKP Hükümeti, bu vurdumduymazlıkla devam edemez, bir an evvel halkımıza karşı sorumluluklarını hatırlamalıdır" şeklinde konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.