Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank almanya chp Koronavirüs ukrayna ankara abd chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

CHP’li Engin Karadağ Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Gözlemci Görevi İçin Karadağ'da

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, 15 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan Karadağ Cumhurbaşkanlığı seçiminde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) adına seçim gözlemciliği görevini yürütmek üzere Karadağ'a gitti.

AKPM SEÇİMİ İZLEMESİ İÇİN 13 KİŞİLİK BİR HEYET GÖREVLENDİRDİ
15 Nisan'da gerçekleştirilecek olan Karadağ Cumhurbaşkanlığı seçimi için AKPM'nin belirlediği 13 kişilik heyet içerisinde yer alan Didem Engin, "Yeni Cumhurbaşkanını belirleyecek olan Karadağ'da seçimlerin demokratik, adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirip gerçekleştirilmediğini gözlemleyebilmek için 13 kişilik AKPM gözlemci heyeti olarak 12-16 Nisan tarihleri arasında Karadağ'da bulunuyoruz. Temennimiz Karadağ vatandaşlarının siyasi tercihlerinin adil ve şeffaf bir şekilde sandığa yansımasıdır" dedi.


 
SEÇİMLERİN BASKIDAN UZAK GERÇEKLEŞMESİ DEMOKRASİNİN ÖN KOŞULUDUR
Karadağ'ın 15 Nisan'da 7. Cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gideceğini belirten Didem Engin, "Seçimlerin baskıdan uzak bir şekilde, demokratik unsurlara uygun gerçekleştirilebilmesi demokratik bir yönetimin ön koşuludur. Bunun için de vatandaşların özgürce oy kullanabilmeleri için gerekli koşulların varlığı önemlidir" diye konuştu.


 
SEÇİMLER ADİL VE ŞEFFAF OLMALI
Didem Engin, AKPM seçim gözlemcisi olarak görevinin seçimlerin adil, şeffaf ve özgür bir ortamda, baskıdan uzak bir şekilde yapılıp yapılmadığının tespiti olduğunu vurgulayarak "Karadağ halkının sandık başında hiçbir baskı altında kalmadan oy kullanabilmesi ve seçimlerin sorunsuz bir şekilde tamamlanması başlıca dileğimiz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.