Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

CHP’li Engin Meclis’te Down Sendromlu Çocukları Olan Ailelerin Sesi Oldu

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, Down sendromlu bireylerin ve ailelerinin sorunlarını dile getirerek, “Başarılarıyla gurur duyduğumuz çok sayıda Down sendromlu birey var. Onlara İnanmalı ve güvenmeliyiz.” dedi. 

TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP’li Engin, Down sendromlu bireylerin ve ailelerinin sorunlarını dile getirdi ve tüm partilere bu konuda çözüm için destek olmaları çağrısında bulundu.

DOWN SENDROMU BİR HASTALIK DEĞİL KROMOZOM FARKLILIĞI
Down sendromunun bir hastalık değil, bir kromozom farklılığı olduğunu belirten Didem Engin “Ülkemizdeki yaklaşık 70 bin Down sendromlu bireyin ve ailelerinin Meclis’ten beklentileri var” dedi.


RAPOR ÇİLESİ SON BULMALI, ERKEN EĞİTİM VE FİZYOTERAPİYE ERİŞİM KOLAYLAŞTIRILMALI
Konuşmasında Down sendromlu çocuğu olan ailelerin yaşadıkları sorunlara değinen Didem Engin, “Her sene tekrar tekrar rapor almak için çektikleri çilenin son bulması, doğumun hemen ardından erken eğitim ve fizyoterapiye erişimin kolaylaştırılması, örgün eğitim içinde kalarak bütünleştirme eğitiminin yaygınlaştırılması, bakımevi ve rehabilitasyon merkezlerinin kapasitelerinin artırılması, iş hayatına etkin katılım gibi konularda bizden destek bekliyorlar.”diye belirtti.


DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARIMIZA İNANMALI VE GÜVENMELİYİZ
Didem Engin “Başarılarıyla gurur duyduğumuz çok sayıda Down sendromlu birey var. Onlara inanmalı ve güvenmeliyiz” diyerek iyi eğitim imkânı olan Down sendromlu çocukların çok önemli başarılara imza attığının altını çizdi.


İKTİDARIYLA MUHALEFETİYLE TÜM PARTİLERE DESTEK ÇAĞRISI YAPTI
Didem Engin hazırladığı kapsamlı Meclis araştırma önergesi için tüm partilerden destek istedi. “Tüm bu sorunların çözüm önerilerini konuşmak üzere hazırladığım kapsamlı önerge, bu konuda Meclis’e sunulan ilk araştırma önergesi. Tüm partileri, iktidarıyla ve muhalefetiyle, Down sendromlular için el ele vererek bu komisyonu kurmaya çağırıyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.