Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu çukurova belediye başkanı soner çetin EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray

CHP’li Erdem: "Bu Politik Bir Münafıklıktır"

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, “Amerikan mahkemelerinde Türkiye’nin tartışılmasını sağlayanların bugün Amerikan karşıtlığı maskesi takarak bu işten yırtmaya çalışmasını politik münafıklık olarak değerlendiririz. Düne kadar siz Türkiye’nin bu hale gelmesinin önünü açan işler yaptınız” dedi.

Erdem, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, kendisinin attığı iddia edilen tweetle ilgili tepki gösterdi. Dün bir sosyal medya hesabından bir paylaşım yapıldığını belirten Erdem, “Benim attığım iddia edilen bir tweet. İnsanlar buna inanıyor. Bunların söylendiğini zannediyorlar. Bununla ilgili savcılığa müracaatımızı yaptık. Bu alçaklığı düzenleyen AKP’liler hesap verecekler, AKP’nin yaptırdığı bu montajlardan dolayı hesap verecekler” dedi.

Kürt Sorununun Çözümünde Adres Parlamento”

Bir basın mensubunun, çözüm süreciyle ilgili AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın ifadelerini anımsatması üzerine Erdem, “Türkiye’de bir Kürt sorunu olduğu noktasında düşüncemizi her platformda ifade ediyoruz. Bu sorunun çözümünde adresin parlamento olduğunu söylüyoruz. Biz çözümden yanayız, çözüm parlamentoda, meşru demokratik ve legal muhataplarla olmalıdır, diyoruz” dedi.

“Yaşanacak Kaosun Sorumlusu Olursunuz”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampı” iddiasının hatırlatılması üzerine de Erdem, “Bir ülkede silah sadece meşru güvenlik kolluk güçlerinde olur. Vatandaşın elinde silah olmamalıdır. Siz polisin, askerin vazifesini onun üstünden alıp vatandaşı vazifelendirmeye başlarsanız o zaman yaşanacak kaosun sorumlusu olursunuz. Sayın Akşener doğrudan lokal bir koordinat vererek iddiada bulundu. Dolayısıyla onun mahiyeti hakkında fikir sahibi değilim fakat iddiasının içeriği Türkiye gerçekleriyle bağdaşmaktadır” dedi.

Atilla Davası

Erdem, ABD’deki Hakan Atilla davasına ilişkin hükümetten gelen açıklamaların sorulması üzerine ise, “Amerikan yargısı Türkiye’de yürüyen bazı davaların mahiyetinden habersizce süreci sürdürmüştür. Biz, Türkiye Cumhuriyeti, Amerikan mahkemelerinde ve Amerikan kulislerinde tartışılacak bir ülke olamaz diyoruz. Amerikan mahkemelerinde Türkiye’nin tartışılmasını sağlayanların bugün Amerikan karşıtlığı maskesi takarak bu işten yırtmaya çalışmasını da politik münafıklık olarak değerlendiririz. Bu politik bir münafıklıktır. Düne kadar siz Türkiye’nin bu hale gelmesinin önünü açan işler yaptınız” diye konuştu.

“Birileri Kendi İhtiraslarına Göre Fetva Uydurma Arayışı İçinde”

Erdem, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tartışmalara neden olan sözlüğüyle ilgili de şunları kaydetti:

“İslamiyet’te 9 yaşındaki çocuğun evlenmesine hüküm veren kati bir ibare yoktur. Bu yeni gelen arkadaş, mensubu olduğu dini dünyanın görüşlerini aktarmaktadır, İslam’ın değil. Siz bu konuda fetva veremezsiniz. Sayın Bozdağ’a bir konuda katılıyorum, Diyanet İşleri Başkanlığı, Anayasanın maddelerine göre fetva yayınlamaz. Diyanet İşleri Başkanlığı neye göre fetva yayınlar, İslam’ın kurallarına göre, inancın kurallarına göre ama bu yayınlanan fetva inançta yoktur, İslam’da olmayan bir durumdur. Bunu nereden çıkarmıştır, demek ki birileri kendi ihtiraslarına göre fetva uydurma arayışı içerisine girmiştir.

“Basit Bir Diyanet Meselesi Değil”

Türkiye’de sistematik olarak birileri tarafından devletin kurumlarına, siyasete ve demokrasiye olan toplumsal güven sistematik bir biçimde bir amaca yönelik olarak azaltılmaktadır. Acaba birileri toplumun başka bir kurtarıcı talep etmesi adına mı demokrasiye, siyasete, hukuka ve kurumlara yönelik güveni azaltma operasyonu yürütmektedir. Acaba birileri bir şeyler mi çağırmaktadır?

İnsanların siyasetten ümidi kesmesi sağlanıyor adeta birileri tarafından, birileri bunu yapıyor ve bunu Bakanlar Kurulu içerisinde paydaşları var, bu söylediğim çalışmanın. 15 Temmuz’dan sonra ben bazı niyetlerin ve çabaların sona ermediği kanaati taşıyanlardanım. Bu basit bir Diyanet meselesi değildir, bir amacı olan sistematik bir çalışmanın ürünüdür" dedi.

“Yeni bir darbe beklentiniz mi var?” sorusuna da Erdem, “Beklenti olarak değerlendirmeyelim, bu bir endişe verici bir durum. Fakat birilerinin böyle niyetler taşıma potansiyelinin çok açık olduğu kanaatindeyim. Ben burada bir askeri darbe imasında bulunmuyorum başka türlü amaçlar da olabilir, siyaset tasarlanmak istiyor olabilir” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.