Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan Hakkari başbakan binali yıldırım kızılay atatürk operasyon

CHP’li Erdem: IŞİD Şüphelilerine Gösterilen ‘Hoşgörü’ ‘Hayır’ Diyenlere Gösterilmiyor

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Başbakan Binali Yıldırım’a, “IŞİD şüphelilerine gösterilen ‘hoşgörünün’, ‘daha özgür, daha istikrarlı ve daha demokratik bir Türkiye’ vadettiği belirtilen anayasa değişikliğine itiraz edenlere gösterilmemesinin gerekçesi nedir?” diye sordu.

CHP’li  Erdem, IŞİD şüphelilerinin gözaltına alınıp serbest bırakılması, “Hayır” kampanyası düzenleyen vatandaşların ise tutuklanarak cezaevine gönderilmesi hakkında Başbakan Yıldırım’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Erdem, verdiği önergede IŞİD şüphelilerinin gözaltına alınıp hızlıca serbest bırakıldığını ancak “hayır” kampanyası düzenleyen kişilerin sorgusuz sualsiz tutuklanarak cezaevine atıldığını şu örneklerle ifade etti:  

“Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, IŞİD’e yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyon sonrası, sosyal medya üzerinden örgüt propagandasını yaptığı ileri sürülen ve haklarında yakalama kararı çıkan 10 kişiden 9’u gözaltına almıştır. Suriye ve Irak’taki diğer örgüt üyeleriyle de sık sık temasa geçtikleri iddia edilen şüpheliler, sorgulamaları adliyeye sevk edilip ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştır.

Emekli öğretmen Seyfettin Esin, sosyal medyada ‘Türkiye, tek kişiye devredilmeyecek kadar kıymetli bir ülkedir’ paylaşımı nedeniyle ‘örgüt propagandası’ olduğu gerekçe gösterilerek, savcıda ifadesi alınmadan 18 dakikada tutuklanmıştır.”

CHP’li Erdem, Başbakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

“IŞİD şüphelilerine gösterilen ‘hoşgörünün’, ‘daha özgür, daha istikrarlı ve daha demokratik bir Türkiye’ vadettiği belirtilen anayasa değişikliğine itiraz edenlere gösterilmemesinin gerekçesi nedir?

Bahsi geçen çifte standart, referandumun geçmesi durumunda, Türkiye’de adalet mekanizmasının kimler için çalışacağının bir ispatı mıdır?
Referandum süreci boyunca demokratik yollarla ‘hayır’ görüşünü ifade eden yurttaşlara miting veya gösteri yaptırılmayacak mıdır? Bahsi geçen OHAL uygulaması ‘evet’ görüşünü ifade edenler için de uygulanacak mıdır?

Emekli öğretmeni savcıda ifadesi alınmadan 18 dakikada tutuklatan adalet sistemi, öğrenciler, gazeteciler ve aydınları yargılarken neden hızlı işlememektedir?

Son bir ayda ‘Kabahatler Kanunu’na muhalefet’ suçundan hakkında işlem başlatılan kişi sayısı kaçtır? Son bir ayda gözaltına alınıp serbest bırakılan IŞİD şüphelisi sayısı kaçtır?

Terörle Mücadele Yasası’nın 7. Maddesi’nde yer alan ‘Cebir şiddet unsurlarından biri ya da bir kaçı oluşursa tutuklama olabilir’ hükmü, ellerinde silahla insanları tehdit edenler şahıslara neden uygulanmamaktadır?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.