Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

CHP’li Erdem: Lozan’a Öfke Kusanlar Türkiye’yi Bölmek İsteyenler

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, “Lozan, emperyalizme karşı kazanılmış bir zaferdir. Yedi düvel emperyalizmin dayattığı Türkiye'yi yedi parçaya bölme projesini parçalayıp atan yurtsever bir zaferdir. Lozan'a öfke kusanlar, Türkiye'yi bölmek isteyenlerdir” dedi.

CHP’li Erdem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde muhtarlarla düzenlediği toplantıda sarf ettiği “1920'de bize Sevr'i gösterdiler. 1923'te Lozan'a razı ettiler. Birileri bize Lozan’ı zafer diye yutturmaya çalıştı” cümlelerine tepki göstererek “Lozan, emperyalizme karşı kazanılmış bir zaferdir. Yedi düvel emperyalizmin dayattığı Türkiye'yi yedi parçaya bölme projesini parçalayıp atan yurtsever bir zaferdir. Lozan'a öfke kusanlar, Türkiye'yi bölmek isteyenlerdir” dedi.

“İngiliz Emperyalizmini Sarayda Ağırlayanlar Lozan’a Saldırıyor”

Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığını Lozan Anlaşması’na borçlu olduğunu belirten Erdem, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:
“Lozan'da masada iki taraf vardı: Kurtuluş Savaşı’nda mücadele eden ve emperyalizmle dövüşen Cumhuriyet, karşı tarafta ise emperyalist Batı. Kanla kazanılmış bu zaferden en fazla rahatsız olanlar İngilizlerdi. Bugün, İngiliz emperyalizmini sarayda ağırlayanlar, Kraliçe'nin etkisi altında kalmış olacak ki, hunharca ve tarihi çarpıtarak Lozan'a saldırıyor. Sen yat kalk o Lozan'a dua et; çünkü Lozan sayesinde ordasın! Senin övgüler dizdiğin Damat Ferit'ler, ne Kurtuluş Savaşı’nda can verdi, ne halkının özgürlüğü için, dize getirilmiş emperyalizme Lozan’ı dayatabildi. Yazık ki bu sözleri, Lozan sayesinde oraya gelmiş bir Cumhurbaşkanı söylüyor. Yazık!”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.