Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal

CHP’li Erdem’den Mavi Marmara Davasının Düşmesine İlişkin Sert Sorular

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Başbakan Binali Yıldırım’a “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz?’ sözlerinden sonra bu kararın çıkması, ‘Filistin Davası’ndan vazgeçtiğinizin tescili midir?” diye sordu.

CHP’li Erdem, Mavi Marmara Baskını sonrası açılan davanın düşmesinin ardından Başbakan Yıldırım’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Erdem, verdiği önergede, “31 Mayıs 2010’da Mavi Marmara gemisine Akdeniz’in uluslararası sularında İsrail askerlerince düzenlenen saldırı nedeniyle dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı dâhil dört sanık gıyaben İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın, İsrail’in 20 milyon dolar lütuf ödemesinin ardından düşürülmesine ve sanıklar hakkındaki yakalama kararının ise kaldırılmasına hükmedilmesine karar verildi” ifadelerine yer verdi.
 
Erdem, Başbakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz?’ sözlerinden sonra bu kararın çıkması, Filistin Davası’ndan vazgeçtiğinizin tescili midir?

Dört kişinin cinayet ile yargılandığı bir dava nasıl düşebilmektedir? Hükûmet istediği davayı siyasi görüşüne uygun şekilde düşürebilmekte midir?
Bir cinayet zanlısı mağdur ailelere tazminat adıyla ‘para ödediği’ takdirde bu davadaki gibi bir tutum sergilenecek midir?

“One Minute İçerikli Videoları İnternetten Kaldıracak Mısınız?”

Hükûmetiniz ‘one minute’ içerikli videoların internetten kaldırılması için TİB’e herhangi bir başvuru yapmış mıdır?

Yıllar sonra mütedeyyin insanlardan oy almak adına davanın yeniden açılma ihtimali var mıdır? O durumda, davanın düşürülmesini talep eden ve karar veren savcı ve hâkime FETÖ’cü mü denilecektir?

Dava savcısının 'Türkiye, sadece bu davaya özel olarak yaptığı anlaşma ile egemenlik hakkından vazgeçmiştir.' sözlerini sarf ettiği iddiaları doğru mudur? Haklılık payı nedir?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.