Öne Çıkanlar kosgeb çin Alkın Kalkavan Kulp ege ihracatçı birlikleri çukurova belediyesi medicana Goggle fransa pkk Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva 1 Nisan 2024 Gündem Özeti

CHP’li Erkek: CHP’de Herkes Hukuka, Tüzüğe Uygun Hareket Etme Bilincindedir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, olağanüstü kurultay taleplerine ilişkin, “CHP’de herkes hukuka, tüzüğe uygun hareket etme bilincindedir. Partimize zarar vermeden bu süreci götürmemiz çok daha önemli. Bizde kişilerin başarısı değil partimizin, toplumun başarısı çok daha önemlidir” dedi.


Erkek, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, olağanüstü kurultay sürecinde imza tartışmalarının bir yarış halinde sosyal medyada, basında gündeme getirilmesini doğru bulmadıklarını ifade etti. Seçimli kurultay için genel merkezimize bugüne kadar noterden ulaşmış herhangi bir talep olmadığını belirten Erkek, “Onun için bu tartışmaları kendi içimizde, demokratik bir biçimde, tüzüğe uygun bir şekilde sürdürmeliyiz. Sosyal medyada, basında parti içi tartışmaları gündemde tutmamalıyız çünkü ülkemizin çok ağır sorunları var. Bunlarla ilgili mücadelemizi çok daha önemli görüyoruz. Tek hedefimiz yerel seçimlerde hep birlikte çalışarak başarılı olmaktır” dedi.

Genel merkezin il, il yaptığı tespitler sonucunda maksimum 450-470 civarında imzanın toplanabileceğinin görüldüğünü belirten Erkek, “İmza talebinde bulunanlar da bu tartışmaları basında değil, zaten imzalar toplandığında genel merkeze sunulacak ve inceleme sonucunda, tüzüğe göre hareket edilecek. CHP’de herkes hukuka, tüzüğe uygun hareket etme bilincindedir. Partimize zarar vermeden bu süreci götürmemiz çok daha önemli. Bizde kişilerin başarısı değil partimizin, toplumun başarısı çok daha önemlidir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.