CHP’li Erkek: Salt Çoğunluğa Yakın Bir İrade Varsa, Genel Başkanımız Kurultayı Toplayacaktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, olağanüstü kurultaya yönelik imza tartışmalarına ilişkin, “Salt çoğunluğa yakın bir irade varsa biz gereğini yapmaya hazırız, demiştik, yine hazırız. Sunulsaydı bugün imzalar, (23 Temmuz) Pazartesi günü Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında Genel Başkanımız olağanüstü kurultayı toplantıya çağıracaktı” dedi.

CHP’de olağanüstü kurultay tartışması sürüyor. Erkek parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, “Topluma karşı sorumluluğumuzu düşünerek her ne kadar salt çoğunluğa ulaşılmamış olsa da, eğer 604 imza toplanmışsa, bunun genel merkezimize bugün sunulması halinde derhal gereğini yapacağımızı ifade etmiştik, Genel Başkanımız adına bunu ifade ettik çünkü tüzüğümüz gereğince genel başkanının olağanüstü kurultayı toplama yetkisi var. Salt çoğunluğa yakın bir irade oluşmuşsa artık partimizi, örgütlerimizi, delegelerimizi bu tartışmanın içinden çıkartıp gereğini yapalım dedik ama bugün saat 11.00 itibariyle ve şu ana kadar herhangi bir belge ve ya 604 imza genel merkezimize sunulmadı” dedi.

“Biz İyi Niyetli Bir Açıklama Yaptık”

CHP’nin büyük bir ailenin üyeleri olduğunu ifade eden Erkek, şöyle devam etti:

“Parti içinde demokratik mücadeleler her zaman olur, bizim birbirimizle mücadele etmemiz yerine tahkim edilen rejimi değiştiren, tek adam düzeniyle mücadele etmemiz çok daha önemlidir. CHP olağanüstü kurultay tartışmalarıyla artık anılmamalıdır. Bir değişim, bir yenilenme gerçekleşecekse A’dan Z’ye bunun olağan kurultaylarda gerçekleşmesi çok daha sağlıklıdır. Biz iyi niyetli bir açıklama yaptık, bazı sözlerimiz çarpıtıldı ama olsun, kişileri değil partimizin başarısı önemlidir.

“Salt Çoğunluğa Yakın Bir İrade Varsa Gereğini Yapmaya Hazırız”

İlk hafta itibariyle salt çoğunluğun elde edilemediği, yeterli imzanın toplanamadığı açıkça görülüyor ama buna rağmen salt çoğunluğa yakın bir irade varsa biz gereğini yapmaya hazırız, demiştik, yine hazırız. Cuma günü (dün) genel merkeze imzaları sunacaklarını ifade etmişlerdi, şimdi 15 gün sonunda sunulacağı ifade ediliyor. Eğer gerçekten salt çoğunluğa yakın bir irade oluşmuşsa, 604 imza varsa, bizce artık bu imza tartışmalarına, imza çekme tartışmalarına, çünkü genel merkezimize birçok noterden imzadan vazgeçme beyanları da ulaşıyor, bu tartışmalara hiç gerek olmadan, örgütleri yormadan, üzmeden bizlerin sorumluluklarımızı yerine getirmesi gerekir.

Sunulsaydı bugün imzalar, (23 Temmuz) Pazartesi günü Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında Genel Başkanımız olağanüstü kurultayı toplantıya çağıracaktı ama değişimler, dönüşümler olağan kurultaylarla gerçekleşmeli. Biz bu tartışmanın içinden çıkmalıyız.”

“Delegeleri Kılıçdaroğlu Dışında Herkes Arıyor”

Erkek, gazetecilerin sorusu üzerine, “15 gün sonunda da tabi imzalar getirebilir, biz hukuka ve tüzüğe bağlıyız. Demek istediğimiz salt çoğunluğa yakın bir irade oluşmuşsa, gerçekten 604 imza toplanmışsa, biz gereğini yapmaya hazırız. Daha fazla partililerimizi üzmeyelim, tamamen iyi niyetli bu açıklamayı yaptık. Yoksa 15 günün sonunda da salt çoğunluk ya da daha üzeri bir imza geldiğinde zaten tüzüğün gereği yapılacaktır, olağanüstü kurultay toplanacaktır” dedi.

Ancak ilk haftada yeterli imzanın toplanamadığını ifade eden Erkek, “Önümüzdeki süreçte imza veren delege sayısı, imza çekme tartışmalarını değil de, eğer bu kadar imza toplanmışsa keşke sunulsaydı, Genel Başkanımız da gereğini hukuken ve siyaseten yapsaydı. Bizim amacımız partimizin bir an önce olağanüstü kurultay süreci tartışmalarından çıkması ve her geçen gün ağırlaşan ülkenin temel sorunları için mücadelenin hep birlikte edilmesi. Delegemiz hiçbir baskı altında kalmadan, herhangi bir trenin de kaçtığını düşünmeden özgür iradesiyle karar verecektir. Delegemizle herkes görüşüyor, herkes arıyor. Bir tek kişi aramıyor, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, onun dışında herkes arıyor” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.