Öne Çıkanlar chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi chp haberleri tesk genel başkanı bendevi palandöken tüik

CHP’li Gök Ankara’nın Sincan İlçesindeki Elektrik Kesintilerini Meclis’e Taşıdı

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök Başbakan Binali Yıldırım’a, “Sincan’da sürekli yaşanan elektrik kesintilerinin sebebi nedir? Bu sorunlara neden bir çözüm getirilmemektedir?” sorularını sordu.

CHP’li Gök, Ankara’nın Sincan ilçesinde meydana gelen elektrik kesintisi hakkında Başbakan Yıldırım’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Gök verdiği önergede, Sincan İlçesi, Yenihisar Mahallesi ve çevresinde her gün defalarca elektrik kesintisinin yaşandığını ve sürekli kesilip geri gelen akım sebebiyle elektronik eşyaların bozulduğunu belirterek, “Sincan’ın 150 haneli Çokören Mahallesinde bir adet elektrik trafosu bulunmaktadır. Tek trafonun kapasitesi mahalleye yeterli gelmemekte ve sürekli elektrik kesintisi yaşanmaktadır. Sincan İlçesi genelinde görülen elektrik aksaklıkları vatandaşlarımızı mağdur etmektedir” ifadelerini kullandı.

Bu bağlamda Gök, Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

“Sincan’da sürekli yaşanan elektrik kesintilerinin sebebi nedir? Bu sorunlara neden bir çözüm getirilmemektedir?

60 haneli mahallelerde 3 adet elektrik trafosu bulunurken, 150 haneli Çokören Mahallesi’nde neden sadece 1 trafo bulunmaktadır?

Elektrik kesintilerinden kaynaklanan elektronik eşya kayıpları, gıda ve ilaç bozulmalarından meydana gelen zararlar nasıl telafi edilecektir?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.