Öne Çıkanlar çin galatasaray MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank beşiktaş chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

CHP'li Gök: Başbakan Neredeyse Cumhurbaşkanının Yaveri Konumunda

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Başbakan tarafından ifade edilen Ankara önlemlerine ilişkin, “Güvenlikçi ve altı boş” derken, “Şu saatlerde Cumhurbaşkanı bakanları topluyor Cumhurbaşkanlığı Sarayında artık Türkiye’nin Başbakanı,  Cumhurbaşkanı'nın neredeyse yaveri  konumuna düşmüş vaziyette” dedi.

-“GÜVENLİKÇİ VE ALTI BOŞ”-

Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Başbakan tarafından dile getirilen Ankara’ya has güvenlik önlemlerine değinerek, “Güvenlikçi ve altı boş olan bir takım önlemler ifade edilmiştir. İktidarın böyle ciddiyetsiz yaklaşımlarıyla terörün üstesinden geleceklerini zannediyorlarsa yanılıyorlar” dedi.

-“AKP YANDAŞLARIYLA DEVLETİ KUŞATMA HAREKATININ BİR PARÇASIDIR BU”-

Söz konusu önlemlere işaret eden Gök, şöyle devam etti:

“2 bin polis alacaklarmış. AKP yandaşlarını kurumlara doldurma, AKP yandaşlarıyla devleti kuşatma harekatının bir parçasıdır bu. 2 bin yeni acemi polis ile siz Ankara’nın güvenliğini sağlamayı nasıl öngörüyorsunuz?

Türkiye’de şu anda istihbarat çökmüştür, polis teşkilatı çökmüştür ve bu iktidar şekilci davranışlarla, gündeliği kurtarma telaşı içerisinde bir de sivil olan polislere de resmi üniforma giydirmek suretiyle onları da açık hedef hale getiren bir anlayışla başkentte önlem alacağını zannediyor. Gerçekten bir akıl tutulması yaşıyor bu iktidar. Bu iktidarın sığ bir yaklaşımıyla ne Ankara’nın güvenliği sağlanır ne Türkiye’nin güvenliği sağlanır.

Bu o kadar sığ bir yaklaşımdır ki canımız artık bizim Allah’a emanettir Ankara’da ve Türkiye’de. İktidarın bu mantığıyla, aldığı ve alacağı bu önlemlerle terörü önleyeceklerini düşünüyorlarsa fena halde yanılıyorlar, vay halimize diyorum.”

-“KİMDİR BU TERÖRİST?”-

Ankara saldırısına değinen Gök, “Ankara saldırısını yapan kişinin kimliği konusunda daha net bilgi sahibi değiliz. Suriyeli Salih Neccar mı, Vanlı Abdulbaki Sönmez mi? Kimdir bu terörist? Hangi kanallardan gelmiştir? Biz bu saldırıyı yapan şahsın gerçek kimliğini istiyoruz, isim kimdir?” diye sordu.

Bakanlar Kurulu toplantısına işaret eden Gök, “Şu saatlerde Cumhurbaşkanı bakanları topluyor Cumhurbaşkanlığı Sarayında artık Türkiye’nin Başbakanı,  Cumhurbaşkanı'nın neredeyse yaveri  konumuna düşmüş vaziyette” dedi.

-İÇİŞLERİ BAKANI VE MİT MÜSTEŞARININ İSTİFASINI İSTEDİ-

MİT’in terör olaylarına neden olan ya da olacak kişileri değil muhalefet partilerinin milletvekillerini ve yöneticilerini yakından takip ettiğini iddia eden Gök, “Hepimizi fişliyorlar” diye konuştu.

Gök, İçişleri Bakanı ve MİT Müsteşarı’nın istifa etmesini istedi.

Gök, Başbakan tarafından yapılan açıklamayla ifade edilen Başkent önlemlerinin “son derece sığ” olduğunu iddia etti.

-“GÜCÜN YETİYORSA CEZALANDIR”-

Artvin Cerattepe’de yaşananlara değinen Gök, “Çevre Bakanı diyor ki ‘Arvtin’de eylem yapanları cezalandıracağız’ öyle mi, gücün yetiyorsa cezalandır” dedi.

Yolsuzluk üçgeninde mutlaka üç ayak olduğunu ifade eden Gök, “Yandaş işadamı, bir  tarafta siyasetçi, bir tarafta bürokrat. Kimdir bu rantı paylaşacak olan siyasetçi, bürokrat bu işadamıyla beraber? Bu rant kimle paylaşılacaktır Artvin’in yok edilmesi pahasına, kimler zengin olacaktır” dedi.

-CERATTEPE İÇİN REFERANDUM ÖNERDİ-

Referandum önerisinde bulunan Gök, “Bu iktidar işine geldiği zaman diyor ki millete soralım. Hadi hodri meydan Artvin halkına sorun bakalım, referandum yapın, haydi tam sırası” önerisini getirdi.

“Kişisel verilerin hacklendiği söyleniyor, ne diyorsunuz?” sorusuna da Gök, “Emniyet verileri koruyamıyor, bizlerin güvenliğini nereden koruyacak? Verileri koruyamayan bir emniyet bizim güvenliğimizi koruyacak” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.