Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye terörist

CHP’li Gök Sıhhiye - Yenikent Hatlarının Birleştirilmesini Meclis’e Taşıdı

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Başbakan Binali Yıldırım’a “EGO otobüs hattı düzenlemelerini yaparken hangi ilkeleri esas almaktadır?” diye sordu.

CHP’li Gök, Ankara’da 504 ve 557 numaralı Sıhhiye -Yenikent EGO otobüs hatlarının saat 20.00’den itibaren birleştirilerek tek hat haline getirilmesi hakkında Başbakan Yıldırım’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Gök verdiği önergede, hattın uzunluğu ve Yenikent’in nüfus yoğunluğu sebebiyle hattı kullanan vatandaşların otobüslerdeki yığılma sebebiyle mağdur olduklarını ifade ederek Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

“EGO otobüs hattı düzenlemelerini yaparken hangi ilkeleri esas almaktadır?

Söz konusu hatlar hangi gerekçe ile belli gün ve saatlerde birleştirilmektedir? Eğer bu düzenleme tasarruf amacıyla yapıldıysa, 504 ve 557 numaralı hatların birleştirilmesi 1 aylık süreçte ne kadar kazanç sağlayacaktır?

Yenikent’e uzatılacak olan Sincan Banliyö Hattı’nın yapımı ne aşamadadır?

Yenikent’e ulaşımı kolaylaştırmak için hangi projeler üzerinde çalışılmaktadır?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.