Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti Melatonin hormonu Mangal Cansu İvecen Kuru Gürültü Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı Medikal Aile Terapisi nedir Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut

CHP’li Gök Tahıl Ekimi Yapılan Alanlardaki Olası Verim Düşüklüğünü Sordu

Ankara Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Levent GÖK, Ankara’nın tahıl ambarı olan Polatlı ve tüm ilçelerinde bu yıl tahıl ekimi yapılan alanları, rekolte durumunu ve kuraklık, düzensiz yağışlar nedeniyle yaşanan olası verim düşüklüğünü ve sonuçlarını sordu.

Gök, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

1-Basta Ankara’nın tahıl ambarı olarak Polatlı’da ve başkentin diğer ilçelerinde her ilçe için ayrı olarak ekili tahıl alanı buğday ve arpa cinsinden kaç hektardır?

2-Bugdayda ve arpada rekolte tahmini nedir?

3-TMO ne kadarlık alım yapmayı planlamıştır? Hububat alım fiyatlarında kuraklık dikkate alınmakta mıdır?

4-Düzensiz yağışlara Kuraklık tehlikesine karşı önümüzdeki yıl için gerek kuraklıkla mücadele, gerekse sulamada israfı önleyici bilinçli su kullanımında alınması gereken önlemler saptanmış mıdır? Bu önlemler çiftçi ile paylaşılmış mıdır?

5-Bu konuda çiftçiyi bilinçlendiren eğitici, yönlendirici programlarınız var mıdır?

6-Ankara ve ilçelerinde sulanabilir arazi miktarı nedir?

7-Kurakliktan ve düzensiz yağışlardan etkilenen çiftçilerin tarımsal kuraklıkla mücadele ve tarımsal kredi uygulamaları bağlamında yararlanmaları için ne yapılmaktadır?

8-Kurakliktan ve düzensiz yağışlardan verim düşüklüğü yaşayarak miktar ve kalite yönünden mağdur duruma düsen/düşecek olan tahıl üreticisi için bu yıl uygulayacağınız koruyucu programlar nelerdir? Bu programlarınız varsa kamuoyu ile paylaşır mısınız?  

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.