Öne Çıkanlar kosgeb çin Alkın Kalkavan Kulp çukurova belediyesi medicana Goggle fransa pkk Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva 1 Nisan 2024 Gündem Özeti Opr. Dr. Şehvar Nefesoğlu

CHP’li Gürer: “Çiftçiler Üretimden Çok, Sorunlarla Boğuşuyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en yaşamsal sektörlerinden biri olan tarımın en önemli aktörleri konumundaki çiftçilerin büyük sorunlarla boğuştuğunu söyledi. 

Geçen yılkı resmi verilere göre 8 bine yakın çiftçinin tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarını ödeyemedikleri için icra kıskacında olduğunu belirten Gürer, “Üretimden kazanç elde edemeyen çiftçiler, kredi kullanarak günü kurtarmaya çalıyor. Ancak girdi maliyetleri arttığı için ürününü değerine satamayan çiftçi, borcunu ödeyemez duruma düşüp, icralık oluyor” dedi. 

"Çiftçilik de bitme noktasına doğru ilerliyor”

AKP iktidarının 17 yıldır uyguladığı hatalı politikalar nedeniyle ülkemizde tarım ve hayvancılığın, daha önceki dönemlerde hiç olmadığı kadar sorunlu hale geldiğini ifade eden Gürer, “Ekonomik kriz, yüksek enflasyon girdi maliyetlerini artırıyor. Çiftçi de ürününü değerinde satamıyor. Bu durum, tarım alanların daralmasına, üretimin azalmasına neden oluyor. Üretim olmayınca iktidar çareyi ithalatta arıyor. Köyler boşalıyor, çiftçilikle uğraşan kesimin sayısı her geçen gün azalıyor. Bu olumsuz tablo, yaşamsal bir sektör olan tarımı bitirdiği için çiftçilik de bitme noktasına doğru ilerliyor” diye konuştu. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Her türlü zorluğa rağmen tarlada, bağ ve bahçede çiftçilik mesleğini sürdüren, ülkemizin en önemli sektörleri arasında yer alan tarım sektörünün dinamiğini oluşturan çiftçilerimizin ve çiftçi örgütlerinin 14 Mayıs Dünya Çiftçilik Gününü kutluyorum. Çiftçilerimizin ürettiğinin karşılığını alabileceği, üretimin bol olduğu aydınlık yarınların özlemiyle, tüm çiftçilerimize sağlık, esenlik ve bol kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.