CHP’li Gürer'den Kadro Dışı Kalan Taşeron Çalışanlarla İlgili Kanun Teklifi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ‘taşeron işçilerin kadroya alınması’ sürecinde, binlerce çalışanın haksızlığa uğradığı gerekçesiyle, kadro dışında kalan tüm taşeron işçilere kadro verilmesi için TBMM Başkanlığına Kanun Teklifi sundu.


CHP Niğde Milletvekili ve CHP Emek Büroları Merkez Yöneticisi Ömer Fethi Gürer, Kanun Teklifinde, kadroya geçiş sürecinde haksızlığa uğrayan taşeron işçilerin yaşadığı mağduriyete dikkat çekti.

BEKLENTİLER YERİNE GETİRİLMEDİ

375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi veren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron işçilerin beklentilerinin yerine getirilmediğini, binlerce çalışanın kadro dışında kaldığını belirtti.

BİNLERCE TAŞERON İŞÇİ KADRO DIŞI KALDI

26 Kamu İktisadi Teşebbüsü, 26 Özel Bütçeli Kuruluş ve buralarda çalışan 70 bin işçi ile ihale şartına takılan binlerce çalışanın kadroya alınmadığını anımsatan Ömer Fethi Gürer, “Tipik torba kanun zihniyetiyle hazırlanan ve onlarca kanunda değişiklik yapan bir KHK söz konusu ve “torba KHK” ile düzenlenen pek çok konu Anayasa’da çizilen çizgilerin dışına çıkılarak düzenlenmiş. Taşeron işçiye kadro konusunun olağanüstü halin gerekli kıldığı bir konu olmadığı çok açık” ifadelerini kullandı.

"KAPALI KAPILAR ARDINDA DÜZENLEME YAPILDI"

Aileleriyle birlikte yaklaşık 4 milyon işçiyi kapsayan ‘taşeron işçiye kadro düzenlemesinin oldubitti ile tartışılmadan ve kapalı kapılar ardında hazırlandığını anlatan Ömer Fethi Gürer, konunun işçilerin temsilcisi olan sendikalardan kaçırıldığını ve sendikalar ile müzakere edilmediğini belirtti.

ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU BİLE TOPLANMADI

İş Kanunu’nun 119. Maddesi gereği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının “Üçlü Danışma Kurulu’nu” toplayıp konuyu sendikalarla müzakere etmesi gerektiğini anlatan Ömer Fethi Gürer, düzenlemenin Anayasal bir kurum olan ve bu gibi konuları görüşmek üzere oluşturulan Ekonomik ve Sosyal Konsey’de de görüşülmeden hazırlandığını ifade etti.

MECLİS’TEN KAÇIRILDI

Taşeron işçinin kadroya alınması konusunun, milli iradenin temsilcisi olarak Meclis’ten de kaçırıldığını vurgulayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, düzenlemenin TBMM’de çok kısa sürede sonuçlandırılarak oldubittiye getirildiğini söyledi.

BİR GECEDE OLDUBİTTİYE GELDİ

Konunun Meclis’ tartışılmış olması halinde, kamuoyunun bilgilendirilip eksikliklerinin giderilmiş olacağını ifade eden Ömer Fethi Gürer, “Konu Meclise gelseydi olumlu ve olumsuz yönleri kamuoyunda bilinecek ve düzeltme imkânı olacaktı fakat olmadı. Konu senelerce bekledi acelesi yok gibi davranıldı, senelerce umutla kadro bekleyen taşeron işçiler görmezden gelindi ve bir anda acelesi olduğu düşünülerek tam anlamıyla düzenlenemeyen ‘taşerona kadro’ bir gecede KHK ile çıkarıldı” açıklamasında bulundu.
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Vermiş olduğumuz bu kanun teklifi ile senelerce umudu sömürülen ve büyük bir haksızlığa uğrayarak kadro dışı kalan taşeron işçilerin kadroya geçmesini sağlayarak yapılan büyük haksızlığın önüne geçilmesi amaçlanmıştır” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.