CHP’li Gürer'den NBŞ İçin Teklif

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, satışa sunulan tüm ürünlerde etiketin bulunduğu yerde nişasta bazlı şekerden mi yoksa yüksek yoğunluklu tatlandırıcıdan mı üretildiğinin yazılması için kanun teklifi hazırladı.

Gürer, şeker fabrikaları ve yüksek yoğunluklu tatlandırıcılara ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi. İçecek, tatlı ve birçok gıda ürününde yüksek yoğunluklu tatlandırıcı kullanıldığını belirten Gürer, yüksek yoğunluklu tatlandırıcının obeziteden başlayarak insan sağlığına olumsuz etkileri olduğunu ifade etti.

Hazırladığı kanun teklifi hakkında bilgi veren Gürer, “Ülkemizde satışa sunulan tüm ürünlerde etiketin bulunduğu yerde nişasta bazlı şekerden mi üretildiğini yoksa yüksek yoğunluklu tatlandırıcıdan mı üretildiğinin yazılmasını talep ettim” dedi.

CUMHURBAŞKANI’NA ÇAĞRIDA BULUNDU

Cumhurbaşkanı’na da çağrıda bulunan Gürer, “Sayın Cumhurbaşkanı'nın birkaç gün içinde şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin durdurulduğunu açıklamasını bekliyorum. Sayın Cumhurbaşkanı’na da çağrıda bulunuyorum. Bu özelleştirme anlayışından bir an önce vazgeçilmelidir. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin durdurulması gerekmektedir” dedi.

Gürer, her belediyede laboratuvarın olmasını, laboratuvarlarda ürünlerin mutlak suretle bedelsiz olarak yurttaş talebi doğrultusunda incelenmesi için de kanun teklifi hazırladığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.