Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

CHP’li Gürer, “Devlet Memurları Sadece KPSS Puanına Göre Atansın”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamuya memur alımında sadece KPSS puanının kriter alınması için TBMM Başkanlığına Kanun Teklifi verdi. Gürer, memur alımında KPSS dışında herhangi bir sınav veya mülakat tarzı uygulamaların yapılmamasını teklif etti.


CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifinde, her yurttaşın eşit olduğuna değinerek, “Devlette memur olmak isteyenler eşit şartlarda yarıştırılmalı veya seçilmelidir. Nüfusuna göre devlet memurluğu paylaştırılmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Memur alımlarında Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) dışında farklı uygulamaların;" tanıdığı, torpili, parası ve nüfuzu olmayanların memur olma şansını sınırlandırdığına" işaret eden  Gürer, bu durumun pek çok kişide “Torpilim yok, kazansam bile almayacaklar, kendi adamları varken bizi almazlar” algısını oluşturduğunu anlattı.


Bu uygulamalar nedeniyle pek çok yurttaşın memur olma fikrinin sadece hayal olarak kaldığını ifade eden CHP'li Gürer, verdikleri Kanun Teklifi’nin amacının; tüm algıları ortadan kaldırmak, herkesin eşit şartlarda yarışabildiği başka bir uygulamaya gerek kalmaksızın KPSS’ye göre memur alımının yolunun açılması olduğunu belirtti.


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 50’inci maddesindeki değişiklik teklifi şöyle: “Devlet kamu hizmet ve görevlerine Devlet memuru olarak atanacakların başvurularında son iki yıl içerisinde almış oldukları Kamu Personeli Seçme Sınavı puanını ibraz etmeleri şarttır. Kamu hizmet ve görevlerine alınmada özel yarışma sınavı veya başkaca adlar altında ilave bir yazılı sınav ya da mülakat yapılamaz. Ancak özel yetenek ve hususi mesleki koşullar gerektirmesi nedeniyle sınava tabi tutulmadan girilebilecek hizmet ve görevler ve bunların tabi olacağı esaslar Devlet Personel Başkanlığı tarafından hazırlanacak bir yönetmelikle düzenlenir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.