CHP’li Gürer: “Emeklilikte Yaşa Takılanlara Haksızlık Yapılıyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Plan ve Bütçe Komisyonunda söz alarak, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a sözlü sorular yöneltti. Gürer, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) sağlık hizmetlerinden yararlanamazken, 35 milyar dolar harcanan Suriyelilerin sağlık ve ilaç giderlerinin de ücretsiz olmasını ‘haksızlık’ olarak nitelendirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi, 2017 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Tasarısının geneli ile Sayıştay raporları üzerindeki görüşmelerde söz alan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a çeşitli sorular yöneltti.

Gürer, Bakan Albayrak tarafından yanıtlanması istemiyle yönelttiği sözlü sorularda, “Kamu ortaklığının iş birliği için 2019 bütçesine ne kadar garanti ödemeleri kapsamında ödenek konmuştur? 2017 yılında konan 6 milyarlık ödenek yeterli olmuş mudur? Emeklilikte yaşa takılanların hâlen gün ve prim süresini dolduran sayısı kaçtır? EYT’lilerde emekliliği yaş için bekleyenlerden ne kadar toplam prim kesilmiş, bu kesintilerden ne kadar faiz sağlanmıştır? Suriyelilere 35 milyar dolar harcamanın yanında sağlık hizmetleri ve ilaç bedelsizdir, emeklilikte yaşa takılanlar çalışmaz iseler bu haklardan yararlanamamaktadır. Bu haksızlık değil midir? Son sorum da Niğde havaalanıyla ilgili. 2019 yılında ayrılan bir bütçede pay var mıdır, yoksa 2019 yılında da yine Niğde’de havaalanı temeli atılmayacak mıdır?” şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.