Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

CHP’li Gürer, “Hani Koalisyon Kalkıyordu?”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda, AK Parti ve MHP’nin partilerin seçimlerde ittifak yapmasını sağlayan ortak yasa teklifi görüşmeleri sırasında iki kez söz alarak teklifle ilgili eleştirilerini sıraladı. Gürer, Genel Kurul’daki ilk konuşmasında, “Cumhurbaşkanlığı Hükûmet sistemi diye sunduğunuz Başkanlık sistemiyle koalisyonlar döneminin sona erdiğini söylüyordunuz, koalisyonları kötülüyordunuz, yüzde 10 ülke barajını da düşüreceğinizden söz ediyordunuz. Dün söylediklerinizin bugün tam tersini söylüyorsunuz” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Hani koalisyonlar kalkıyordu? Adını "ittifak" koyup seçim öncesi koalisyon kuruyorsunuz. Tek parti iktidarı ruhuna bu düzenlemeyle "El Fatiha" diyorsunuz. Yaptığınız düzenleme aynı zamanda seçmen iradesini haksız biçimde bir başka partiye aktarma değil mi?” diye sordu.

Hükümetin, Kanun tasarısında Yüksek Seçim Kurulunun 16 Nisan referandumunda haksız yere aldığı mühürsüz oy kararını savunduğunu hatırlatan Ömer Fethi Gürer, “ Karar kanuna uygunsa neden yasayla mühürsüz oy düzenlemesi yapıyorsunuz? 16 Nisanda yapılan kanunsuzluğu da bu şekilde onaylıyor musunuz? Hasta ve engelliler için evlere sandık götürecek sandık görevlilerini sosyal yardım görevlilerinden mi seçmeyi düşünüyorsunuz ki tam tarafsızlık hâli oluşsun?” şeklinde sorular yöneltti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.