Öne Çıkanlar diyarbakır Kent azerbaycan istanbul Ayyuka eNBE Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Prof. Dr. Elif Erhan Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Kuşadası Belediyesi Yasemin Can

CHP’li Gürer “İki  Bakanlık Arasındaki Koordinasyon Eksikliği Yüzlerce Genci İşsiz Bıraktı”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Gürer, yeterli puan almalarına rağmen ‘mükerrer atama’ mağduru olan gençlerin sorununun çözülmesi için TBMM’yi göreve davet etti. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamu kurumlarına atanmak için yeterli puanı almaların rağmen Sağlık Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasındaki koordinasyon eksikliği ve bu nedenle oluşan mükerrer atamalar nedeniyle işsiz yüzlerce adayın yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi. 

İKİ BAKANLIK AYNI POZİSYONDA PERSONEL ALIMINA ÇIKTI 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Meclis Araştırma Önergesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın, aralarında Sosyal çalışmacı, çocuk gelişimcisi, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, büro personeli, diğer sağlık personeli, öğretmen gibi pozisyonların yer aldığı kadrolar için personel alımına çıktığını hatırlattı.

AİLE BAKANLIĞI TEBLİGAT GÖNDERMEDİ

Gürer, Aile Bakanlığına yerleşen adaylara tebligat gönderilmemesi nedeniyle bazı adayların aynı pozisyona sahip olan hem Aile Bakanlığı hem de Sağlık Bakanlığı kadrolarına yerleştiği için adayların çoğunun Sağlık Bakanlığı’nı tercih ettiğini ifade ederek, bu koordinasyon eksikliğinin sonucunda Aile Bakanlığındaki kadroların boş kaldığını belirtti. 

GÜRER, ÖSYM’NİN RESMİ İNTERNET SİTESİNDEN VERDİĞİ ÖRNEKLERLE SORUNA DİKKAT ÇEKTİ 

Koordinasyon eksikliğinden kaynaklanan mükerrer atamaları, ÖSYM’nin resmi internet sitesinden derlenen örneklerle ortaya koyan CHP Milletvekili Gürer, bu olumsuzluğun giderilmesi gerektiğini ifade etti. 

MÜKERRER ATAMALAR 

Meclis Araştırma Önergesinde, çok sayıda adayın yeterli puan almasına rağmen herhangi bir kadroya yerleşememesine neden olan sorunu detaylı bir şekilde anlatan CHP Milletvekili Gürer, “ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sözleşmeli Personel alımı kapsamında 2019/6 ataması ile Sosyal çalışmacı, çocuk gelişimcisi, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, büro personeli, diğer sağlık personeli, öğretmen" kadrolarında toplam 2313 personel alımına çıkmıştır. 2019/6 atamasının tercih sonuçları da 6 Aralık'ta sonuçlandırılmıştır. Bu esnada Sağlık Bakanlığı 2019/7 atamasına ilişkin  tercihleri 13-19 Aralık 2019 tarihleri arasında almış, tercih sonuçları da 27 Aralık 2019 tarihinde açıklanmıştır. Aile Bakanlığı'nın 2019/6 ataması ve Sağlık Bakanlığı 2019/7 atamasında da "sosyal çalışmacı, çocuk gelişimcisi, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen" kadrolarına yer verilmiştir. Aile Bakanlığı'na yerleşen adaylara Sağlık Bakanlığı alıma çıkmadan tebligatları gönderilmemiştir. Tebligatları gönderilmediğinden Aile Bakanlığı'na 2019/6 ataması ile yerleşen  adaylar aynı pozisyona sahip kadrolara tercih vererek hem Aile Bakanlığının hem de Sağlık Bakanlığının kadrolarına yerleşmiş oldu. Kişiler kendi inisiyatiflerine bağlı olarak genellikle Sağlık Bakanlığı'na yerleşmiş, Aile Bakanlığı'ndaki kadrolar boş kalmıştır” ifadelerine yer verdi. 

Gürer, ​2019/7 yerleştirmesinin ardından Sağlık Bakanlığı’nın2020/4 atamasına ilişkin tercihlerin 14 - 20 Şubat tarihleri arasında alındığını ve tercih sonuçlarının da 2 Mart 2020 tarihinde açıklandığını anımsatan CHP Milletvekili Gürer, “ Bu esnada yine adaylara tebligatlar ulaşmadığı için adaylar Sağlık Bakanlığı alımına tercih vererek hem Aile Bakanlığı hem de Sağlık Bakanlığına aynı pozisyon ve puanla yerleşmiş oldu” diye konuştu. 

​2020/4 yerleştirmesinin ardından Sağlık Bakanlığı’nın 2020/5 atamasına ilişkin tercihlerinin 26 Mart 2020- 01 Nisan 2020 tarihleri arasında alındığını kaydeden CHP Milletvekili Gürer, tercih sonuçların da 6 Nisan 2020 tarihinde açıklandığını, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise halen tebligatları tamamlamadığı için benzer sorunların yaşandığını anlattı. 

YÜZLERCE ADAYIN ATAMASI YAPILAMADI, KADROLAR BOŞ KALDI 

​Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Meclis Araştırma Önergesinde şu ifadelere yer verdi: 

“Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 6 Aralık'tan beri tebligatları tamamlayamamış. Bu esnada da Sağlık Bakanlığı üç ayrı alıma çıkınca başta sosyal çalışmacı kadrosu olmak üzere fizyoterapist, çocuk gelişimcisi, psikoloji, diyetisyen kadrolarında mükerrer atamalar söz konusu olduğu ifade edilmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndaki boş kalan kadroların net bir şekilde tespitini gerçekleştirilemediği söylenmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndaki boş kalan kadroların tespiti yapılarak boşta kalan kadrolara "Sözleştirilmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar" çerçevesinde 2018 KPSS puanı geçerliliğini yitirmeden 2018 KPSS puanı ile ek atama yapılmalıdır .Mükerrer atamalar sebebiyle yüzlerce genç işsiz kalmış, kamu kurumlarından hizmet bekleyen danışanların hizmet alması kesintiye uğramıştır.  Durumu araştırılması ve çözüm için Meclis Araştırması sağlanmalıdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.