Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

CHP’li Gürer, "Polislerin Çalışma Koşulları Düzeltilerek, Hak Ettiği Düzenlemeler Getirilmeli"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türk Polis Teşkilatı’nın 173. Kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada,  emniyet mensuplarının, toplumda huzur ve güvenin teminatı olduğunu söyledi.


CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümünü ve Polis Haftası’nı kutladı.  Gürer, Türk Polis Teşkilatı’nın, 173 yıldır, toplumun huzur ve güveni için, zor şartlara rağmen gece gündüz demeden görevini yerine getirdiğini belirtti. Polisin çalışma koşullarının düzeltilerek, hak ettiği kazanımlara sahip olabilecek düzenlemelerin getirilmesi gerektiğini vurguladı.


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Türk Polis Teşkilatımızın 173 kuruluş yıldönümünü kutluyor, Atatürk İlkelerine uygun, hukuk devleti ilkesinden ayrılmadan, yasayla belirlenmiş görevlerini yerine getiren teşkilat mensubu polislerimize sağlık, esenlik ve görevlerinde başarı diliyorum. Bu vesileyle şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Emniyet Mensuplarına 3600 ek gösterge verilmesi için kanun teklifi veren Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Emniyet Hizmetleri Sınıfına dâhil olan daire başkanları, birinci sınıf emniyet müdürlerinin bir kısmı, il emniyet müdür yardımcıları, emniyet şube müdürleri, ilçe emniyet müdürleri ile emniyet müdürü sıfatını kazanmış olan diğer personelin ek gösterge rakamlarının yükseltilmesi istedi. 


Gürer açıklamasında, “12/24 çalışma sistemi nedeniyle hayatları altüst olan emniyet teşkilatı neredeyse bütün angarya işlere koşturuluyor, buna rağmen fazla mesai ücreti de ödenmiyor. Ek gösterge Emniyet Mensuplarımızın hakkıdır. Bu hakkı teslim etmek devletimizin görevidir. İI emniyet müdür yardımcısı, şube müdürü ve ilçe emniyet müdürü olarak görev yapan polis şeflerinin ek gösterge rakamlarının 3600 olması, psikolojik ve maddi olarak zor şartlar altında çalışan emniyet mensuplarını bir nebze olsun rahatlatacaktır” dedi.


DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ
MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun eki (l) sayılı Ek Gösterge Cetvelinin "VII. Emniyet Hizmetleri Sınıfı” bölümünün (c) ve (d) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir." c) Daire Başkanları ile Diğer Birinci Sınıf Emniyet Müdürleri 1 4000d) il Emniyet Müdür Yardımcıları 1 3600ile kadroları Emniyet Hizmetleri 2 3000Sınıfına dâhil olan Şube 3 2400Müdürleri, Emniyet Müdürleri ve Emniyet Müdürü sıfatını kazanmış olan diğerleri 4 1600
MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür. Kaynak: Polis Amirlerine (Emniyet Müdürü Ve Şube Müdürlerine) 3600 Ek Gösterge Verilsin.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.