Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası abd esnaf Koronavirüs TarımÜFE 10 Kasım amerika vakıfbank bahçeli terörist tsk

CHP’li Gürer, “Sağlık Da Elden Gidiyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’nin sadece ekonomi alanında değil, sağlık alanında da iyi yönetilmediğini belirterek, bu konudaki olumsuz gelişmelerin, ülkemizin geleceği açısından kaygı verici boyutlara ulaştığını söyledi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin sağlık alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekti ve hükümeti bu sorunların çözümü noktasında önlem alınması konusunda uyardı. Fuhuş, kumar ve uyuşturucu kullanımındaki artışın yanı sıra, ADİS ve HIV virüsündeki artışa dikkat çekti


"AKP DÖNEMİNDE FUHUŞ YÜZDE ARTTI"

AKP hükümetleri döneminde boşanmaların yüzde 38,  fuhuşun  yüzde 790, kadına şiddetin yüzde 1400, cinsel tacizin yüzde 449, uyuşturucu bağımlılığının yüzde 678 arttığına dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “Bu başıboşluğun sonunda HIV enfeksiyonu da artarak devam ediyor.  1985 yılından 1 Aralık 2017 tarihine kadar doğrulama testi pozitif tespit edilen15 bin 54 HIV ve 1590 AİDS vakası mevcuttur.


"ADİS VE HIV VİRÜSÜ SAYISI ARTIYOR"


Soru önergemize yanıt veren "Sağlık bakanı, toplum profilindeki değişimin ülkemizin bulunduğu coğrafyadaki ekonomik gelişmeler, göç trafiğinin artması neticesinde Türkiye’nin hedef ülke haline geldiğini, nüfus artışı ve farkındalığın artmasıyla vaka sayılarında artış trendi olduğunu belirtmektedir.  Hastalık en çok 25-29 yaş ve 3-34 yaş aralığında görünüyor. Ancak bilinenler kadar bilinmeyenlerin varlığı da önemlidir. 15-29 yaş aralığındaki HIV virüsü sayısındaki artış dikkate değerdir ve çok acil önlem alınması gereken bir konudur” dedi.

"SAĞLIK AÇISINDAN BÜYÜYEN SORUNLAR VERCİ BOYUTTA"

15 yıldır ülkeyi yöneten ve muhafazakâr anlayışı temsil eden AKP hükümetlerinin oluşan sorunlarda sorumluluğu büyük olduğuna vurgu yapan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Fuhuşun, kumarın, uyuşturucunun patladığı bu dönemde HİV gibi bir hastalığın dahi artışı toplumsal doku anlayışından çok hükümetin ülkeyi doğru ve iyi yönetememesinin bir yansımasıdır. Sayın Bakan konuyla ilgili soru önergemize verdiği yanıtta, ilk cinsel ilişki yaşının eken yaşlara inmesini de bir neden olarak gösteriyor. Türkiye yalnız ekonomik anlamda sorun yaşamıyor; aynı zamanda sağlık açısından da sorunlar yaşıyor” diye konuştu.

"GIDA ÜRETEN VE SATIŞI YAPILAN İŞYERLERİNDE ÇALIŞANLARIN SAĞLIK KONTROLLERİ YAPILAMIYOR"

Gıda üretimi ve satışı yapılan işyerlerinde çalışanlarla ilgili akciğer filmi ve portör muayenesi zorunluluğunun hükümet tarafından kaldırılarak sorumluluğun işyerlerine yüklendiğini de hatırlatan Ömer Fethi Gürer, “Bu durum sağlık açısından risk oluşturuyor. HIV ve AİDS gibi insandan insana bulaşabilen hastalıkların artış gösterdiği bir dönemde, gıda üretim ve satış yerlerinde çalışanların üzerinde bir denetime dönüştürülmelidir” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.