CHP’li Gürer “Taşeron Firmada Kalanlara Kadro Verilsin”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Sağlıkta çalışanlardan atanamayanlar atanmalı, taşeron firmada kalanlar kadroya alınmalı, kadroya alınanların hakları verilmelidir. Çalışma süreleri mağduriyet yaratmayacak şekilde düzenlenmelidir. Sağlıkta sorunlara iktidar çözüm üretmelidir. “dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer sağlık çalışanları sorunları TBMM de gündeme taşıdı.

Sağlık Bakan’ın yanıtlaması istemiyle sağlık sorunları için yazılı soru önergesi veren ve Meclis Araştırması talep eden Gürer, TBMM genel kurulunda da sağlık çalışanların sorunlarını konuştu.

Gürer” Sağlık çalışanlarının sorunları çözüm bekliyor. Atanamayan 500 bini aşkın sağlık bölümü mezunları atama beklemektedir, atamaları bir an önce yapılmalıdır. Hastanelerde boş kadrolar doldurulmalıdır. Taşeron firmalarda hastane bilgi işlem, diş protez, laboratuvar, radyoloji görüntüleme merkezi, fizik tedavi seans usulü çalışanları, kiralık araç şoförleri, yemekhane, sosyal tesis ve aile hekimliği biriminde çalışanların kadroları verilmelidir. “diye konuştu.

"Sağlıkta sorunlara iktidar çözüm üretmelidir"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer taşerondan kadro alan bir kısım işçinin de  sorunlarının varlığına işaret etti. Gürer” İşçi kadrosuna geçirilenlerin tayin ve becayiş sorunu çözümlenmelidir; unvan ve görevde yükselme hakları sağlanıp enflasyon farkları ödenmeli, çalışma süreleri makul kılınmalıdır. 112 ambulans şoförlüğünde ve acil biriminde çalışmakta olan, 12/36 mesai sisteminde olanların hakları korunmalıdır. Taşerondan kadroya geçenlerin bir kısmının ücret sorunu devam etmektedir. Sağlıkta çalışanlardan atanamayanlar atanmalı, taşeron firmada kalanlar kadroya alınmalı, kadroya alınanların hakları verilmelidir. Çalışma süreleri mağduriyet yaratmayacak şekilde düzenlenmelidir. Sağlıkta sorunlara iktidar çözüm üretmelidir. “dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.