Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

CHP’li Gürer: “Vekâlet İktidarı İle Yönetiliyoruz”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanından sonra Ticaret Bakanın verdiği yanıtla vekâletlerle yönetilir duruma geldiğimiz ortaya çıktı. Enerji Bakanından sonra Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bakanlık bünyesinde üst düzey görevlerde 51 birimin vekâleten yönetildiğini açıkladı.

Geçtiğimiz Hafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ’in bu konuda verdiği yanıt dikkat çekti. Çünkü Bakan Dönmez ’de vekâleten yürütülen birimlerin sayısını 51 olarak açıklamıştı. Gürer, “Uygun yönetici bulmakta sorun mu yaşanıyor?” diye sordu.

NEDEN VEKÂLET?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Görevden alınan Başbakanlar ve Belediye Başkanlarıyla AKP iktidarında tanıştık. Bu kez vekâletle yönetilen bir devlet yapısına geldiğimiz anlaşılıyor. İki Bakanlıkta 102 üst düzey makam vekâletle yönetiliyor. Diğer Bakanlıklarda da vekâlet görev yürüten sayısında ciddi artış var. Asıl görevi vekil daha verimli yapamaz, eğer yapılıyorsa asile ne gerek var? Deneme yanılma ile değil devlette liyakat ve asıl kadro ile sorumluluk bilinci artar. Neden vekâlet? Neden asil atamalar yapılmıyor? Resmi gazetede yayınlanmayan ve Bakan ataması ile oluşan vekâleten yönetimler Cumhurbaşkanı onayından mı geçmiyor” dedi.

“GÜRER’İN SORULARI”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bakanlık ve bağlı kurumlarda üst düzey kadrolarda vekâleten görev yapan kişi sayısı ne kadardır? Bakanlığa bağlı şirket varsa bu şirketlerin yönetim kurulu üyelikleri içinde yönetici pozisyonunda boşluklar var mıdır? Müdür olarak vekâleten görev yapan il müdürü var mıdır, varsa boş kadroların doldurulmama nedeni nedir?” şeklindeki sorularına yanıt aradı.

“TİCARET İL MÜDÜRLÜKLERİNDE 38 BİRİME VEKİL MÜDÜR”

CHP’li Gürer’in önergesine yanıt veren Ticaret Bakanı Pekcan, Bakanlığın merkez birimlerinde 35, Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüklerinde 12, Serbest Bölge Müdürlüklerinde 4 personelin üst düzey kadrolarda vekâleten görev yaptığını bildirdi. Bakan Pekcan, “Bakanlığımıza bağlı şirket bulunmamakta olup Bakanlığımız Ticaret İl Müdürü kadrolarına 38 personel vekâlet etmektedir” yanıtını verdi.

GÜRER: “VEKÂLETEN GÖREV, NEDEN BU DENLİ ÇOK VE UZUN SORGULANMALI”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Geçtiğimiz hafta Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in aynı konuda, bu hafta ise Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan’ın verdiği yanıt ilgi çekici. İki Bakanlık’ta aynı sayıyı vermiş. Üst düzey görevlerde toplam 51 kişinin vekâleten görev yapması dikkat çeken bir durumdur. Vekâleten görev neden bu denli çok ve uzun süreli sorgulamak lazım. Uygun yönetici bulmakta sorun mu yaşanıyor? Vekâletler bakanlığı gibi ama ülkenin en önemli yönetim merkezlerinden biri bu bakanlıklar. Biri Ticaret, diğeri Enerji politikalarının belirlendiği yer. Üst düzey görevler, üst düzey bilgi ve beceri gerektirir. Bu üst düzey kişilerin vekâleten görev yapmalarının bir gerekçesi olmalı. Ayrıca her iki bakanlığın yönetim kurulu üyelikleri ile ilgili bilgi verilmediğini görmekteyiz. Bakanlar bu konuda bilgi vermekten kaçınmış. Ülkemizde yönetim ve denetim kurulu üyeliklerine atanan kişilerle aldıkları ücretler sanırım hep sır olarak kalacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.