Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs terörist chp Covid19 AİLE kılıçdaroğlu pkk galatasaray rusya abd tesk genel başkanı bendevi palandöken

CHP’li Gürer’den 24 Kasımda Öğretmenlere Bir Maaş İkramiye Verilmesi İçin Kanun Teklifi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Gürer, “Eğitimdeki sorunlar öğretmene verilecek desteklerle aşılır, eğitim sistemi sorunlar yumağı haline geldi. Öğretmenler arasında bile ayırım yapılıyor. Böyle bir tabloda eğitim sisteminin iyi olması düşünülemez” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı. Öğretmenlerin sorunlarının çözümünü isteyen Gürer, 24 Kasımda öğretmene bir maaş ikramiye ve ek 3600 gösterge verilmesi için hazırlamış olduğu kanun tekliflerini de TBMM başkanlığına sunduğunu hatırlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 24 Kasım Öğretmenler Güne nedeniyle yaptığı açıklamada, ülkemizde öğretmenlerin tüm sorunlara ve olumsuzluklara rağmen görevlerini fedakârca yerine getirdiklerini belirtti.    AKP iktidarının ülkemizde eğitim sistemini adeta yapboz tahtasına çevirdiğini vurgulayan Gürer, eğitim müfredatının defalarca değiştiğini söyledi. 

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenliğini kabul ettiği gün olan 24 Kasım’ın 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlandığını anımsatan Gürer, “Bu vesileyle her türlü zorluk ve sorunlara rağmen görevlerini fedakâr bir şekilde yerine getiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyor, başta Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi saygı ile anıyorum” ifadelerini kullandı.    

ÖĞRETMENLERE 24 KASIMDA BİR MAAŞ İKRAMİYE VERİLSİN   

Öte yandan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tüm eğitimcilere birer maaş ikramiye verilmesi için TBMM Başkanlığına Kanun Teklifi verdi.    

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 657 sayılı Devlet Memurları Kanun'da değişiklik yapılmasına dair Kanun Teklifinde,  öğretmenlerin yaşadığı ekonomik sorunlardan dikkat çekti.    

Ömer Fethi Gürer, “Türkiye'de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. Yıllardan beri yapılan kutlamalar kapsamında öğretmenlerin etkinliklerle onurlandırılmasının yanı sıra öğretmenlerin ekonomik koşullarının iyileştirilmesine yönelik olarak da bazı adımlar atılmış fakat hayata geçirilmemiştir. Ek 3600 gösterge bu günde çıkarılarak öğretmenlerin bu konuda beklentisi karşılanmalı ve ayrıca bir maaş ikramiye verilmelidir” dedi.    

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, öğretmenlere birer maaş ikramiye verilmesi amacıyla hazırladığı Kanun Teklifinde şu ifadelere yer verdi:  “Eğitim öğretimin temel unsuru olan, bireyi geleceğe hazırlamak görevi ve sorumluluğunu üstlenmiş eğitimcilerimizin bir ülkenin geleceğini de şekillendirdikleri göz önüne alınacak olursa, ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemelere gidilmesi sosyal devletin gereğidir.  Bu kanun teklifiyle günümüz koşullarında eğitimcilerimizi ekonomik olarak da onurlandırmak adına 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle her yıl kasım ayında bir maaş ikramiye verilmesi amaçlanmıştır” dedi.

ÖĞRETMEN AÇIĞI KAPATILMALI..   

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, en az 100 bin olan öğretmen açığının bir an önce kapatılması gerektiğini söyledi. Gürer, “Kadrolu, ücretli, vekil öğretmenlik ayrımı sonlandırılmalıdır, tüm öğretmenlere kadro verilmelidir. Geçtiğimiz yıl, 117 bin öğretmen açığının bulunduğunu Sayın Bakan yazılı sorumuza verdiği yanıtla ifade etmiştir. Bu kadrolar doldurulmalıdır. Öğretmenlerin özlük hakları iyileştirilmelidir. Liyakat, atamalarda mutlaka dikkate alınmalıdır. Ayrıca öğretmenlerle ilgili açılmış davalarda açığa alınan öğretmenlerin, yapılan araştırma ve soruşturmada sonucunda suçu olmayanların görevlerine iade edilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.